4 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaA ZION-ban is alkotnak az origami világnapján

A ZION-ban is alkotnak az origami világnapján

Japánból indult, valamikor a IX. század környékén és bejárta az egész világot ez a különös művészeti ág, az origami. A papírhajtogatás világdivattá vált és origami szövetségek alakultak világszerte. Az első magyar origami leírás a Sicc című könyvben jelent meg 1935-ben.

Magyarországon először a kecskeméti origamisok fogtak össze 1988-ban, majd őket követve 1990-ben megalakult a Pécsi Origami Kör. Ma már számos origami-közösség működik Magyarországon.

Időközben világnapja is lett a papírhajtogatásnak. Október 24-én világszerte összefognak az origamisok, hogy bemutassák mindenkinek ezt a kultúrákat és népeket összefogó művészeti ágat. Azért ezt a dátumot tűzték ki, mert ezen a napon született Lillian Oppenheimer, a Britt Origami Szövettség (BOS) és az Amerikai origami Szövettség (OrigamiUSA) alapítója, aki világszerte népszerűsítette az origamit.

A ZION Civil Menedék idén csatlakozik a mozgalomhoz és e jeles nap alkalmával Origami Napot szervez a Zenész Ifjúsági OtthoNban. A Pécsi Origami Kör közreműködésével egy különleges Japán utazásra invitál.

Október 24-én délután 3 órától a ZION kapuja nyitva áll kicsik és nagyok előtt egyaránt, akik szeretnének megismerkedni a papírhajtogatás művészetével vagy, ha már ismerik, szeretnének jó társaságban különleges figurákat alkotni. A délután folyamán lesz daru hajtogatás a Szemem Fénye Alapítványnak, utazás a japán kertek világába, óriásgömb, sárkány gyártás és még sok meglepetés. (zionpecs.blogspot.com )

Forrás: ZION

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő