Adventi épületfestő gyerekrajzpályázat

A nyári Zsolnay Fényfesztivál után az adventi időszakban is a fény, a szépség és a kreativitás ragyogja be Pécs főterét, ugyanis épületfestő rajzpályázatot hirdet gyerekeknek a Zsolnay Örökségkezelő NKft.

A jelentkezők a dzsámira komponált látványos épületvetítés keretében megmutathatják kreativitásukat, fantáziájukat és ügyességüket.

A pályaművek elkészítéséhez az ITT letölthető sablont kell használni. A rajzok készülhetnek bármilyen eszközzel, lényeg, hogy minél színesebbek és telítettebbek legyenek. Az elkészült alkotásokat a szervezők a pécsi Vizuál Tipp csapatának segítségével digitalizálják, majd december 15-én és 16-án, sötétedés után a pécsi dzsámi épületének déli homlokzatára vetítik. Így minden beérkezett pályamunka hatalmas méretben elevenedik meg.

A pályázatokat a közönség fogja értékelni, ehhez a Zsolnay Fényfesztivál Facebook-oldalán lehet majd szavazni december 17–20. között. A közönségdíjak mellett értékes tárgynyereményeket is kiosztanak, melyeket a pályázat szervezői és támogatói ajánlanak fel.

A pályázatra három korosztályban lehet nevezni: óvodások, 6–10 éves és 11–14 éves kategóriában.

Leadási határidő: december 8.

A pályázat részletei és beadási feltételei megtalálhatók: ITT

ADVENTI FÉNYPROGRAMOK

A VII. Adventi Kézműves és Mesevásár keretében több ízben is látványos fényfestést kap a belváros 17 és 22 óra között. Advent első és második hétvégéjén állóképes vetítés látható a dzsámin. December 15–16-án az épületfestő gyermekrajzpályázatra beérkezett pályaműveket vetítik ki. December 21-én, a téli napforduló alkalmából a teljes Széchenyi tér fényfestést kap, Adventi fény-kör-panoráma címmel. December 22–23-án a Night Projection csapatának állóképes vetítése zajlik a dzsámi épületén.

(x)

Hirdetés