10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaBárki lehet Pécs Google-gitárhőse!

Bárki lehet Pécs Google-gitárhőse!

Pécs, a kultúra városa saját versenyzőt indít a nemzetközi a Google Doodle Guitar versenyen.

Les Paul (1915-2009) amerikai dzsesszgitárosról, az elektromos gitár egyik fejlesztőjéről születésnapján, június 9-én a Google frappáns módon emlékezett meg ebben az esztendőben. Ezen a napon ugyanis bárki, aki a világ legismertebb keresőprogramjának nyitóoldalára kattintott, kedvére pengethetett néhány húrt akár billentyűzetével is, kedvenc dallamát lejátszva. A nap elmúlt, de a Google Doodle Guitar olyannyira népszerűvé vált, hogy nemzetközi versenyt hirdettek a legügyesebb gitáros megtalálása érdekében.

Pécs, a kultúra városa és online közössége saját versenyzőt indít a megmérettetésen. A legjobbakat háromtagú zsűri választja ki június 30-án a Zsolnay Negyedben. Az ítészek, akik a továbbjutó dallamról, a város hivatalos jelöltjéről döntenek, közismert zenészek: Beck Zoli, a 30y énekes-gitárosa, Pálfi András, az internetes Gitar Idol 2009 londoni döntőse és Kircsi László, aki többek között a pécsi Városháza tornyából szóló harangjáték zeneszerzője.

Aki tehát kedvet érez ahhoz, hogy akár egy pécsi kötődésű pop-rock számot, szólót újrajátsszon, netán saját dalt írjon, vagy éppen újrahangszerelje Bach egyik művét, annak nincs más dolga, mint a Google Doodle Guitar Facebook oldalára kattintani (http://www.facebook.com/GoogleDoodleGuitar). Itt rögzítheti legfeljebb 30 mp-es előadását a húrok alatt található felvétel gomb segítségével. Ezt követően nem kell mást tennie, mint beneveznie a versenybe, majd az itt kapott internetes megosztó linket elküldeni a [email protected] e-mail címre. (A verseny kiírása, a felvétellel kapcsolatos technikai információk az Eozin Blogon olvashatók: http://eozin.blog.hu.)

Az így beküldött nevezéssel a jelentkező részt vesz Pécs hivatalos Google Doodle Guitar válogatóján, ahol a zsűri által legjobbnak megítélt előadás, előadó a város képviseletében indul a nemzetközi versenyen. A folyamatosan érkező nevezések megjelennek a facebook.com/pecs2010ekf oldalon, ahol a legtöbb szavazatot elnyert előadás is nevezésre kerül, mint Pécs online közösségének közönségdíjasa. A nevezés határideje 2011. június 30., 14 óra, amelyet nyilvános válogató követ.

A legjobbnak választott játékosok a cím mellett értékes meglepetésekkel gazdagodnak, valamint róluk és a zsűri munkájáról internetes videofilm készül, amellyel támogatást nyújtunk a világszerte nyitott verseny megnyerésére.

A játékot a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. Kommunikációs Divíziója szervezi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő