Csárdáskirálynő – Színpompás estén találkozhattak a premierbérletesek a színészekkel

Péntek este debütált a Méhes László által rendezett Csárdáskirálynő a Pécsi Nemzeti Színházban.  A bemutató után közönségtalálkozót rendeztek a premierbérleteseknek.




A klasszikus stílusú opera, pazar díszletekkel, igényes, kiváló jelmezekkel tarkított színes képeket tárt elénk.  Az egész produkció rendkívül élénk, a díszlet szellemes, a helyszínek változatosak. Kuriózumként tekinthető  a projektorról vetített mozgókép beépítése az előadásba. Bukszár Márta (Cecília) és Stubendek Katalin (Vereczky Szilvia)  finom színészi eszközökkel jelenítette meg a vetélkedő asszonyokat.  Jó ritmusú erőteljes, élvezetes dalbetétekkel fokozták a hangulatot, melyet a közönség tapsa többször félbeszakított. Igazi jutalomjáték  volt  ez Lipics Zsoltnak, aki sok humorral teszi szerethetővé Miska figuráját és valósággal hátán cipelte  a darabot. A tőle megszokott nagy átéléssel játszó Széll Horváth Lajosnak (Bóni gróf) minden percben elhittük, hogy igazi romantikus szerelmes, aki képes magán is nevetni. A humor változatos formáival szórakoztató Stenczer Béla (Leopold Mária), minden megjelenésekor óriási mosolyt csalt az arcokra. Igazi üde színfoltként tűnt fel Wunderlich József (Edvin), aki kisfiúsan megnyerő mosolyával dobogtatta meg a női szíveket. A fergeteges színpadi alakítást négyszer tapsolta vissza a méltán hálás publikum.

De az igazi meglepetés a bemutató után következett: a színház vezetősége közönségtalálkozót rendezett a premierbérleteseknek. „Az volt a cél, hogy visszaadjuk a bemutatók régi fényét, valamint  az, hogy a színészek és a premierbérletesek találkozhassanak egymással. A Csárdáskirálynő éppen kapóra jött ehhez, hiszen az operett a fényről,  csillogásról szól.     A Csárdáskirálynőt mindig nehéz színpadra állítani, hisz mindenki látta ezerszer, ezerféleképpen. Mi megpróbáltunk ötletekkel, új gondolatokkal feldobni. Például a harmadik felvonás dramaturgiai szempontból katasztrófa. Ott már nincs izgalom, a szálak csak elvarródnak. Azt hiszem a humoros, rendkívül ötletes és élénk  fürdős helyszínnel ezt is sikerült feldobnunk.” – mondta el  Rázga Miklós a színház igazgatója.

„Sajnos nem vagyok egy nagy színházjáró, de ez a bemutató tényleg elkápráztatott. Gyönyörűek a díszletek, szellemesek a művészek, szórakoztató az előadás. Azt gondolom ez a bemutató bizonyította, hogy a színház új vezetése és az új csapat jó úton jár!”- nyilatkozta  a Pécs TV-nek Csizi Péter alpolgármester.

Wunderlich József szerint  a  közönség visszajelzése  nagyon fontos egy színésznek, amire  a premier utáni találkozó jó alkalmat ad. ” Amikor szembe dicsérnek, akkor az engem feszélyez. De amikor valaki megszorítja a művész kezét és komolyan a szemébe néz és azt mondja: “Ez szép munka volt, gratulálok!” – az ritka pillanat. És ebből most előadás után többet is kaptunk!” – mondta el a  színművész.

A találkozón bár a Csárdáskirálynőé volt a  főszerep, a társulat ez évben a  Szendrő-díjat  Darabont Mikoldnak adományozta Kosztolányi Dezső: Édes Anna című regényének színpadi változatában nyújtott alakításáért. „A színész egész életét a színházban tölti. Nekünk olyan a társulat mint a családunk. És az ember a családjától ritkán kap dicséretet. Most én megkaptam köszönöm nekik és igyekszem megszolgálni a bizalmat.” – nyilatkozta a díjazott.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés