Dalok a pincék mélyéről

Este hét órakor a Vivat Bacchus Énekegyüttes vidám dalokkal és szeretett közönségével ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a Kodály Központban.

A ,,Vivat Bacchus Jubileum” során az öt énekes új szerzeményekkel és válogatott klasszikusokkal, valamint meglepetés sztárvendéggel lép a hallgatóság elé. Az ezredforduló idején alakult csapat nagy híve a jó bornak és a jó hangulatnak.

Egyedi hangzásvilágával új lendületet adott a bordaléneklésnek, a műfaj komolyságát pedig felváltotta a fiatalos, könnyedebb előadásmód.

Az utóbbi tulajdonság a bordalok világába átültetett jazz, blues és rock ‘n roll elemeknek köszönhető. Az együttes főként saját meséket, verseket énekel meg, esetenként pedig ismert költők verseit zenésíti meg. Dalaikat eddig három album és egy koncert-dvd rögzítette. Az eltelt tíz év során Európa minden, s a világ számos országát bejárták.

Bár a Vivat Bacchus leginkább önálló fellépéseket vállal, szívesen nyújtanak segítő kezet más zenészeknek is. Régi munkakapcsolat fűzi a formációt Ákoshoz, aki részt vett a második nagylemez, a ,,Boriginal” elkészítésében, míg a popénekes ,,Még közelebb” című lemezén a csapat tagjai szolgáltatták a vokál szólamokat.

Sasvári Sándor és Pállfy István is részt vett már a Bacchus lemezmunkálataiban. Dolgoztak már együtt többek között Rúzsa Magdival, St. Martinnal, s a Bolyki Brothers tagjaival is, valamint három évvel ezelőtt a V’Moto-Rock együttes előzenekaraként adtak telt házas koncertet.

Czimermann Zsuzsanna írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés