EKF: ezrek látogatják az Infopontokat

Soha nem látott mértékű érdeklődés övezi a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa Program részeként a város és az ország számos pontján működő információs pontokat. A turistaszezonban egyre jobban fogynak a Pécs2010-es eseménysorral kapcsolatos ajándéktárgyak, és tájékoztató kiadványok, illetve a rendezvényekre szóló belépőjegyek is.

Mint ismert, a városi Pécs2010 Infopont hálózat létrehozásának célja az volt, hogy a város lakossága teljes körű és naprakész tájékoztatást kaphasson a Pécs2010 EKF programhoz kötődő kulturális eseményekről, beruházásokról, valamint hogy a városrészekben működő kulturális intézményeket és civil szervezeteket minél inkább érdekeltté tegyék a programsorozat sikerében. Az Infopontok munkatársai komplex feladatokat látnak el. Az általános információs szolgáltatás mellett a lehető legszélesebb körben népszerűsítik a kulturális eseményeket, s árusítják a több tucat fajta, különböző típusú ajándéktárgyakat.

Mint azt Salamon Éva, a Pécs2010 Menedzsmentközpont Nonprofit Kft. marketingigazgatója mondja, éppen a kulturális programokkal kapcsolatban érkezik a legtöbb érdeklődő megkeresés hozzájuk. A fele-fele részben pécsi, illetve külföldi és hazai betérő nagy része a rendezvények ideje, s helyszínei felől kérdezősködik. Csak júliusban, az eddigi legerősebb hónapban például nyolcezren keresték fel a legforgalmasabb, Széchenyi téri pontot, s mint kiderült a látogatók több mint harmada külföldről érkezett.

Az új városkártyák, a különböző rendezvényeken is kedvezményeket nyújtó Tüke- és Nyugdíjas kártya iránt is nőtt az érdeklődés – teszi hozzá Salamon Éva –, hiszen előbbiből már több mint száz, utóbbiból közel ezer talált gazdára.

Nemcsak ezek miatt térnek be sokan azonban az Infopontokba, hiszen közel félszáz féle, emlékként hazavihető ajándéktárgyat is forgalmaznak a hálózat tagjai. A kulcstartótól a pólón át a hátizsákig rengeteg minden, EKF-logóval ellátott termék közül lehet választani. Mostanában a legkelendőbbek a bögrék, a pólók, és a Zsolnay-gyárban, eozinporcelánból készülő kitűzők, az EKF-es válltáskák.

A növekvő forgalom miatt az Infopontok nyitva tartási idejét is megváltoztatták nemrégiben, s minden nagyobb rendezvényre kis standjaikkal települnek ki a munkatársak.

Az Infopontok nyitva tartása:

A Széchenyi téri Infopont hétköznap 8.00-19.00, hétvégén 10.30-19.00 között tart nyitva.
A Pécs Plaza Infopont hétköznap 13-19, hétvégén 11-19 között tart nyitva.
A további InfoPontok hétköznap: 14-18 óra közötti nyitva tartással várják az érdeklődőket.

Az Infopontokról bővebb információkat találhatunk a www.pecs2010.hu honlapon.

Hirdetés