12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaEladó egy törökkori pincerendszer Pécsett

Eladó egy törökkori pincerendszer Pécsett

Pécs híres a város alatt húzódó pincerendszereiről, melyek sok esetben gondot is okoznak az ott lakóknak. Néha ugyanis beszakadnak. Ugyanakkor a múlt egy-egy értékes szeletét jelentik, s egészen látványosak, amennyiben rendbe vannak téve, netán még egy építész is rajtuk hagyta keze nyomát. Történt ez annál a pincénél is, melyet most bemutatunk, hiszen eladó – írja az Ingatlanmagazin.com.

Mindössze 120 méterre található a pécsi Árkádtól az a 10 méter mélyen húzódó pincerendszer, melynek teljes alapterülete 850 négyzetméter. A ‘80-as évek közepén Dévényi Sándor Ybl-díjas építész tervei alapján a pince teljes felújításra került – derült ki az ingatlan.com-on található hirdetésből, melyben Kockásné Nagy-Révész Ágnes megjegyzi, hogy a pince körkörösen vasbeton szerkezettel lett megerősítve – olvasható a portálon.

Beomlani tehát egyelőre nem fog. További munkálatok is végeztek: 4 éven keresztül zajlott a téglával történő burkolás, melyhez 450 ezer darab téglát használtak fel. A pince jelenleg száraz, s 9 szellőző aknájának köszönhetően nem is dohos, állandó hőmérséklete 14°C fok.

A képgalériát is tartalmazó teljes cikkhez klikk ide!

Forrás: Ingatlanmagazin.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő