Elbúcsúztatták N. Szabó Sándort

Hozzátartozók, kollégák, barátok és tisztelők több száz fős sokasága vett részt N. Szabó Sándor temetés előtti búcsúztatásán a pécsi központi temetőben június 6-án.

Az emlékezők felidézték az életének 67. esztendejében elhunyt színművész pályáját, méltatták művészetét, emberségét, lelkiismeretesen végzett, sokirányú tevékenységét. Lipics Zsolt Füst Milán: A mélyen alvó című versét mondta el, majd a hit erejével Szalay Lajos református lelkipásztor és Garadnay Balázs püspöki helynök búcsúztatta az elhunytat.

Személyes hangú beszéddel emlékezett N. Szabó Sándorra a Szent György Lovagrend egy tisztségviselője és a megyei vadásztársaság tagja, megható szavakkal idézte fel gyermekkori élményeit az Arma Gyermekszínpad egykori tagja, s a mai Sziporka Gyemekszínpad nevében is bensőséges gondolatokkal búcsúzott a művésztől egy édesanya.

A Színházi Dolgozók Szakszervezete nevében Nemcsák Károly, a Pécsi Nemzeti Színház vezetősége és társulata nevében Rázga Miklós igazgató szólt. Utóbbi itt jelentette be, hogy a teátrum Szobaszínházát a következő évad elején N. Szabó Sándorról, a PNSZ örökös tagjáról nevezik el, ekként is tisztelegvén a remek színész emléke előtt.

A búcsúztatási szertartáson felcsendült népdal, hangszeres produkció, s a színház énekkara is közreműködött Witterle Gábor vezetésével.

N. Szabó Sándor temetése – kívánsága szerint – szűk családi körben, június 8-án lesz a Farkasréti temetőben.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés