Élőben közvetítik a Leonardo da Vinci kiállítás sajtóbemutatóját

Negyven brit filmszínház és a Sky Arts művészeti televíziós csatorna élő közvetítésén keresztül pillanthat be a nagyközönség a londoni National Gallery nagyszabású Leonardo da Vinci kiállításának sajtóbemutatójára.

A 80 perces közvetítésre november 8-án este kerül sor a Leonardo da Vinci: Festő a milánói udvarban című kiállítás nyitó gáláján, amelynek házigazdája Mariella Frostrup televíziós műsorvezető és Tim Marlow, a londoni White Cube galéria művészettörténésze, illetve igazgatója.

A meghívott hírességek között lesz Fiona Shaw színésznő és a zenész Nitin Sawhney is, akik a reneszánsz polihisztor életéről és munkásságról fognak beszélgetni. A megnyitón alapos elemzés alá kerülnek a kiállítás legjelentősebb darabjai és a nézők érdekességeket tudhatnak meg a festmények történetéről – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában (www.telegraph.co.uk).

Ez lesz az első alkalom, hogy a nagyközönség egy helyen láthatja a Sziklás Madonna mindkét változatát: az 1483 és 1486 között festett képet, amelyet a párizsi Louvre őriz és a későbbi, 1491-1508 között készített másik verziót, amely 1880 óta gazdagítja a londoni galéria gyűjteményét. A kiállításon helyet kap a közelmúltban előkerült Salvator Mundi című alkotás is.

A National Gallery közlése szerint az ismert da Vinci festmények közül még soha nem volt látható egy helyen annyi, mint a 2011. november 9. és 2012. február 5. között nyitva tartó kiállításon.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés