Évadkülönlegesség és pódiumbeszélgetés

Hamar Zsolt, a legendás Pécsi karmester újra Pécsett! Első ízben lép fel a Kodály Központban a Filharmónia Magyarország népszerű sorozatának, a Mesterbérletnek évadnyitó hangversenyén november 17-én, csütörtökön 19 órától a Kodály Központban.

Az est több szempontból is különleges. A Concerto Budapest és a Szent Efrém Férfikar koncertjén felcsendül Beethoven Esz-dúr zongoraversenye, valamint Liszt Ferenc Les Preludes-je mellett Les quatre éléments (A négy elem) c. munkája, mely eredetileg férfikarra és zongorára íródott. A darab először lesz hallható Pécsett. Gémesi Géza és Ekhart Mária az eredeti kották felhasználásával készítették el A négy elem oratórikus változatát, mely csak egyszer hangzik el ebben a formában nagyközönség előtt.

Concerto

A pécsi évadnyitón Hamar Zsolt Magyarország egyik vezető nagyzenekarát, a Concerto Budapest-et vezényli, mely fiatal zenészei dinamizmusával hozott új színt a komolyzenei életbe. Zongorán kísér Fejérvári Zoltán. A Szent Efrém Férfikar a bizánci liturgikus zene és a magyar férfikari hagyományok avatott tolmácsolója, mindkét területen nagyon fontosnak tartják kortárs művek bemutatását. Igazi közönségbarát találkozót tartogat az érdeklődőnek a Filharmónia Magyarország: a koncertet megelőzően, 18 órától Prológust, kötetlen beszélgetést rendeznek a Kodály Központban, mely ingyenesen látogatható!

Jegyek és bérletek válthatók a Filharmónia jegypénztárában (Pécs, Breuer Marcell sétány 4., telefon: 06 72 500 300, nyitvatartás: hétfőtől szombatig: 10.00–18.00), a Kodály Központban, valamint a www.jegymester.hu oldalon. További információ: ITT

Hirdetés