Fehér űrlények landolnak a Kodályban

Lélegzetelállító, magával ragadó és lendületes – írja a legvisszafogottabb kritika a Voca People színpadi produkcióiról. A hófehérbe öltözött énekesek a zenei virtuozitást sziporkázó humorral fűszerezik, előadásaik látvány- és hangzásvilága egyaránt lenyűgöző. Január 13-án 16 és 19 órakor a Kodály Központban lépnek föl.

Egy közösségi videomegosztón sokkolta először közönségét a Voca People együttes nyolc énekese: hófehér űrlényekként, az emberi hang, a ritmusbeszéd és a különleges mozgás ötvözetével születő produkciójuk revelációként hatott, egy éven belül 15 millióan töltötték le azt a netezők.

Három hölgy és három férfi énekesük a szoprántól a basszusig minden hangtartományt felölel, két előadójuk pedig a gitártól a dobon át a trombitáig megannyi hangszert képes utánozni. Az 1999-ben alakult, világhírű együttest Nyugat-Európa- és Dél-Amerika-szerte is ismerik, fellépéseikről a kritikusok szuperlatívuszokban írnak.

A Le Parisien újságírója szerint aranyból vannak a hangszálaik, egy amerikai zsurnaliszta a Voca People tagjait nemes egyszerűséggel ,,mega-galaktikus szupersztároknak” nevezi. Repertoárjuk a klasszikus zenétől a mai slágerekig ível, műsorukon Händel és Mozart dallamai éppúgy felcsendülnek, mint Michael Jackson slágerei.

E barátságos űrlények csillaghajója Budapest és Debrecen után most Pécsett hajt végre kényszerleszállást, hogy a földi zene hajtóerejével feltöltődve aztán továbbindulhasson. A galaktikus koncert énekesei nem babonásak: január 13-án, pénteken hallhatjuk őket a Kodály Központban, a nagy érdeklődésre való tekintettel a 19 órára meghirdetett előadást megelőzően, 16 órakor is.

Hirdetés

Comments are closed.