6 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaFélidőben az ICWiP, szombaton Bod Péter Ákos ad elő

Félidőben az ICWiP, szombaton Bod Péter Ákos ad elő

Nemzetközi hírű tudósok és fiatal kutatók előadásaival kezdődött el az ICWiP Nyári Egyetem szakmai programja. A program további neves szakemberek előadásaival, workshopokkal és esti bulikkal folytatódik, a világ minden részéről érkezett fiatalok pedig csütörtökön egy Diplomata-kerekasztal beszélgetésébe is bekapcsolódhatnak.

A 2011. évi ICWiP címe „Whose World?’ – Transnationalism and Glocalisation in the 21st century”, tartalmát tekintve pedig olyan nyári egyetemi rendezvény, amely egy ifjúsági szakmai konferenciát és tematikus kulturális rendezvényeket – többek közt vitafórumokat, előadásokat, workshopokat, kiállításokat, kirándulásokat – foglal magába. A rendezvénynek idén mintegy 150 állandó résztvevője van, a fiatalok a világ több mint 50 országából jelentkeztek a programra.

Július 21-én (csütörtökön) 11:00-tól Diplomata-kerekasztalt rendeznek a pécsi Tudásközpontban, amelyen többek közt Algéria, Egyiptom, Franciaország, Indonézia, Marokkó, Németország, Oroszország és Tunézia diplomatái, valamint Erhard Busek, Ausztria korábbi alkancellárja, a balkáni stabilitási paktum koordinátora is részt vesznek, és az ICWiP-en részt vevő fiatalokkal közösen cserélnek eszmét az idei témához kapcsolódó kérdésekről.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, az ICWiP előadásai idén is nyitottak a nagyközönség, az érdeklődők számára. (A belépés ingyenes, az előadások nyelve angol). A nyári egyetemi program július 22-én (pénteken) 10:00-kor folytatódik a PTE BTK Vargha Damján Konferenciateremben (Pécs, Ifjúság útja 6.). Ezen a résztvevők meghallgathatják a Tokió Egyetemről érkezett Mitsugi Endo professzor előadását, amely a „Japán és a világ március 11. után” címet viseli, a norvég Stein Kuhnle a globalizáció és a jóléti állam kapcsolatáról beszél majd, Ternák Gábor pécsi professzor pedig az AIDS afrikai közösségekre gyakorolt hatásáról ad elő.

Az akadémiai program július 23-án, 11:00-tól folytatódik a PTE Közgazdaságtudományi Kar előadójában (Pécs, Rákóczi út 80). Itt Bod Péter Ákos korábbi miniszter és jegybankelnök, a Corvinus Egyetem professzora előadását hallgathatják meg az érdeklődők, amely a „Gazdasági rendszerváltás – pénzügyi válság: közép-európai tapaszalatok és a magyar út” címet viseli. Komlósi László Imre, a Pécsi Tudományegyetem és a Nyitrai Egyetem professzora pedig a munkaerőpiac és az oktatás kapcsolatának összefüggéseit vizsgálja majd előadásában.

A programból a szórakozás sem marad ki, a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan, az ICWiP résztvevői idén is minden este más szórakozóhelyen rendeznek tematikus bulikat. Ezek helye és ideje a következő:

Trafik, július 20. 22h-tól: Do-it-yourself party
Sörház, július 21. 21h-tól: Cartoon & Superhero party (jelmezben ingyenes)
Szenes, július 22. 21h-tól: Heaven & Hell (jelmezben ingyenes)
Pollack B-Klub, július 23. 22h-tól: Záróbuli

Forrás: ICWiP

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő