Megállás nélkül dübörög a PEN!

Őrült hangulatban kezdődött a 2017-es Pécsi Egyetemi Napok (PEN). A pénteki napon erős programmal debütált a fesztivál: fellépett a 30Y, az Intim Torna Illegal, a Brains, a Wellhello, a Kowalsky meg a Vega. Ennek megfelelően még a hűvös, esős időben is rengetegen tomboltak a Zsolnay negyedben.

A második nap délutánján tartott “PEN pódiumbeszélgetésen” elhangzott, Pécs egy remek alma mater a zenekaroknak. Méreténél fogva kellően nagy ahhoz, hogy hírnevet szerezzen magának egy-egy banda, ugyanakkor egyszerre egy külön, intim világot is alkot.

pen pódiumbeszélgetés
Felcser Máté, Hoppál Péter, Marsalkó Dávid, Beck Zoltán és Vincze Balázs

A pódiumbeszélgetés kivételes alkalom volt, egy igazi kuriózum, hiszen a pécsi zenei élet ikonikus alakjai egyszerre, egy helyen találkoztak egy kötetlen beszélgetésre: Felcser Máté a Punnany Massif, Marsalkó Dávid a Halott Pénz, Beck Zoltán a 30Y zenekarok vezetői. Hozzájuk csatlakozott Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Vincze Balázs, a Zsolnay Kulturális Negyed ügyvezetője.

Beck Zoltán, a 30Y zenekar vezetője az egyetem szerepét méltatta az aktív könnyűzenei élettel kapcsolatban, kiemelte, rengetegen zenélnek és számos zenei projekt, rendezvény is biztosítja a fellépési lehetőséget.

pen 2017
Óriási a hangulat a Zsolnay negyedben

A szombati napon érkezik a Vad Fruttik, Halott Pénz, a Blahalousiana, a Magashegyi Underground, a Supernem és sok egyéb hazai és nemzetközi előadó.

A fesztivál programfüzete IDE kattintva!

A koncertképek forrása: EHÖK Facebook

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés