11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaFesztivál a 300 éves zenekari miséért

Fesztivál a 300 éves zenekari miséért

Június 24-én, vasárnap kezdődik az V. Egyházzenei Fesztivál: a város templomaiban mindennap orgonaszó hallható majd, valamint rendkívüli koncertek, ősbemutatók is lesznek. 

Az első nap folyamán a Bazilika Mozart Kórusa várja az érdeklődőket a Ferences templomban, a reggel fél tízkor kezdődő koncertjükön J. G. Lickl: C-dúr (Orgonaszóló) miséje hallható majd. Este fél hétkor pedig a Pius templomban a templom kórusa és zenekara lép fel W. A. Mozart: G-dúr miséjével.

A fesztivál folyamán mindennap „Orgonaszó” hallható majd a város templomaiban délelőtt fél tizenkettőkor, valamint délután fél egykor, fél kettőkor, háromkor és öt órakor, különböző helyszíneken, különböző neves orgonaművészek előadásában. Érdekességnek számít a „toronyzene”: mindennap délután fél ötkor a Bazilika tizenkét apostola mellől szól majd a zene, amely így teljes mértékben kihasználhatja a Dóm tér sajátos akusztikáját.

A rendezvénnyel egy időben megnyitja kapuit Mészáros Gergely szobrászművész „Tisztíts meg engem!” elnevezésű kiállítása a Cella Septichora Látogatóközpontban. A szervező Pécsi Egyházmegye és a Filharmónia Dél-Dunántúli Nonprofit Rt. ezzel a fesztivállal szeretné méltóképpen megünnepelni a pécsi zenekari misézés 300. évfordulóját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő