10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaCsütörtökön startol a Fishing On Orfű

Csütörtökön startol a Fishing On Orfű

A hazai alternatív zenei színtér legfontosabb résztvevői, valamint néhány feltörekvő külföldi produkció szerepel a Fishing On Orfű fesztiválon, amely ezúttal június 21. és 23. között lesz.

Az orfűi tó partján található Panoráma Campingben idén ötödször rendezik meg a Fishing On Orfűt, ebből az alkalomból egy zenés dokumentumfilm is készült – közölték a szervezők az MTI-vel. A Petőfi Rádió – BB nagyszínpadon június 21-én csütörtökön a táncos produkcióké a főszerep, itt lép fel a PASO, a Brains, a Punnany Massif, valamint a rockot dubsteppel vegyítő londoni Modestep.

A másik nagyszínpadon a női fellépőké a főszerep, itt koncertezik a Nemjuci, a Magashegyi Underground, valamint a Chew Lips nevű brit elektropop-duó. Az A38 – Recorder.hu sátor csütörtöki fellépői között lesz a Bëlga, a Soerii & Poolek, a Kelemen Kabátban és a Marlboro Man.

Június 22-én pénteken a Petőfi Rádió – BB nagyszínpadon a Heaven Street Seven, a Quimby, a Vad Fruttik és a Budapest Bár játszik, a másik nagyszínpad a rockzenekarokra koncentrál (Isten Háta Mögött, Supernem, Subscribe), míg az A38 – Recorder.hu sátor hip-hoppal telik meg: itt szövegel az Akkezdet Phiai, Ganxsta Zolee és a Hősök, az est sztárfellépője pedig a Minneapolisból érkező barkács-rapper, Astronautalis.

A Fishing zárónapján már-már hagyomány a kvázi-házigazda Kiscsillag fellépése, amit a 30Y, valamint az idén visszatért Péterfy Bori & Love Band koncertje fog közre. A másik nagyszínpadon a Psycho Mutants, az Óriás, az Intim Torna Illegál, illetve A Kutya Vacsorája lesz látható és hallható. Az A38 – Recorder.hu sátorban a Szabó Balázs bandája, a Fish!, az Irie Maffia vagy az Orfűn már visszatérőnek számító francia rockduó, az Inspector Cluzo játszik.

A Café sátor programjában az Uzipov, a brit Maybeshewill, a Képzelt Város, a Jazzékiel, a Pál Utcai Fiúk, Frenk, a Kaláka, valamint Ferenczi György és a Rackajam is szerepel. A festői környezetben elterülő Orfűn és környékén idén is számos gyalogos-, kerékpár- vagy barlangtúrán vehetnek részt az aktív kikapcsolódásra vágyók, továbbá megszervezik a Fishing sportbajnokságait. A fesztivál ötödik születésnapjának alkalmából egy zenés dokumentumfilm készült.

Az egyórás, a youtube videómegosztóra feltöltött filmből kiderül, hogyan alakult a fesztivál története 2008-tól egészen máig.

Az ötödik Fishingen esténként 19 órakor a Szenes sátor színpadán lépnek fel közismert humoristák: pénteken Badár Sándor, szombaton Litkai Gergely, Bödőcs Tibor pedig a fesztivál bármely pontján feltűnhet, hiszen idén ő lesz az esemény „védőszentje”.

A szervezők az idei rendezvényt megtoldják egy levezető nappal: június 24-én vasárnap az eseményen fellép a Dumaszínházból Aranyosi Péter, koncertet ad a Maszkura és a Tücsökraj. A levezető nap záróeseménye 20 órától a falusi táncházak hangulatát idéző Szalonna és Bandája lesz. A vasárnapi programok ingyenesen látogathatók, az eseményekről további információk találhatók a fishingonorfu.hu címen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő