Főszerepben a térélmény

Délután öt órakor eluralkodik a Kossuth téren a “Tavaszi Zsongás”, míg este fél kilenckor az UniCum Laude tagjai hangolják jókedvre a közönséget.

A BioRitmus Életmód és Mozgásművészeti Tehetségpont növendékei a nyár első heteiben egy délutánra visszahozzák az elmúlt “Tavaszi Zsongást”.

A táncosok koreográfusukkal, Kovács Beatrixszal együtt híresek az egyedi megoldásokról és a különös nézőpontról, ahonnan a tánc művészetét szemlélik. Ez a szokatlan szemlélet tetten érhető a mozdulatsorok könnyedségében, látványos elemeiben. Mostani fellépésükön a nézők biztosan számíthatnak artistákat idéző produkcióra mind a szóló táncosoktól, mind pedig a csoportos koreográfiától is.

Az UniCum Laude átveszi a még tánc hatása alatt álló közönséget, hogy a hangok világába kalauzolja őket. A kamarakórus egyike a POSzT állandó szereplőjének – emellett a komoly műfaj kedvelői gyakran találkozhatnak az énekesekkel a Pannon Filharmonikusok oldalán.

A tagok az ‘a capella’ műfaj neves képviselői, komoly tapasztalatokkal rendelkeznek kórustagként és szólistaként. Népszerűségükhöz nem csupán szakmai tudásuk, hanem könnyed előadásmódjuk is hozzájárul. Repertoárjukban az egyházi énektől a kortárs zenén át egészen a mai slágerekig szinte minden szerepel.

Czimermann Zsuzsanna írása.

Hirdetés