8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaFreskótúrák Gebauer Ernő nyomában

Freskótúrák Gebauer Ernő nyomában

A civil összefogás szép példájaként hirdette meg januárban a Gebauer Ernőemlékévet a Káplár László Alapítvány és a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter, hogy a 130 éve született és 50 éve elhunyt festőművész életműve előtt méltóképpen tiszteleghessen városunk.

A Tudásközpontban Gebauer Ernő grafikáiból, könyvillusztrációiból rendeztek tárlatot, ifjúsági rajzversenyt hirdettek, s az alkotó egykori lakóházának falán (Bessenyei utca 2.) emléktáblát is avattak. Az emlékév kiemelkedő eseményeként a Dómmúzeumban nagyszabású életmű-kiállítás mutatta be a sokoldalú alkotó tevékenységét.

Most Gebauer Ernő nyomában címmel buszos kirándulásokat szerveznek,
melyek során az érdeklődők felkereshetik azokat a baranyai településeket, ahol megtekinthetők a festőművész templomi freskói. Legközelebb, július 28-án Görcsöny, Siklósbodony, Siklós, Villány-Virágos és Kisjakabfalva lesz az úti cél, augusztus 18-án pedig Monyoród, Versend, Lánycsók, Mohács (Csatatéri
Emlékkápolna) és Nagynyárád.

Jelentkezni július 25-ig, illetve augusztus 15-ig lehet a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár Belvárosi Könyvtárában (Király utca 9.).
Az emlékév további rendezvényeiről a www.gebauer2012.hu honlapon
tájékozódhatnak az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő