Furcsa világrekord Gödöllőn

Világrekord született a Talamba Ütőegyüttes szombati esti koncertjén a gödöllői Művészetek Házában: Zombor Levente egy perc alatt 862 ütést mért vibrafonjára a kromatikus skálán.

A szervezők közlése szerint Zombor Levente, az ütőegyüttes vezetője egy percig szólaltatta meg a kromatikus skálát vibrafonján. A produkciót kamera rögzítette, majd az ütéseket Gémesi György polgármester és Kovács Balázs, a Művészetek Háza igazgatója számolta meg, közjegyző jelenlétében, aki az egész folyamatot végig felügyelte. A végeredmény 1 perc alatt 862 ütés, ami világrekordot jelent, erről magyar és angol nyelvű igazolást állítottak ki.

A Spirit of Life elnevezésű, a Harmónia Garden közreműködésével tartott koncerten a gödöllői ütőegyüttes új albumát mutatták be, amely a cd mellett dvd-t is tartalmaz – ez utóbbi anyagát a gödöllői királyi kastélyban rögzítették a nyár folyamán. Az albumon olyan világslágerek hangzanak el, mint Grigora Dinicu Pacsirta, Liszt II. Magyar Rapszódia, Hacsaturján Kardtánc, vagy Piazzolla Libertango című műve.

Hirdetés