5 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapArtGinkgo remekművekből nyílt kiállítás

Ginkgo remekművekből nyílt kiállítás

Közel 100 mű érkezett az egész országból a „Ginkgo biloba a művészetben” című pályázatra, melynek legszebb darabjai ingyenesen megtekinthetők a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A Kézműves Boltok utcájában található Signo Galéria felhívására olyan alkotásokkal lehetett nevezni, amelyeken valamilyen módon megjelenik a Ginkgo biloba motívum, kapcsolódik a természetes anyagokhoz és/vagy újrahasznosított anyagból készül.

– Nagyon népszerű a Ginkgo motívum – meséli Gogolák Dorottya, a Signo Galéria tulajdonosa – hiszen a kedves forma mögött több jelkép húzódik meg. Egyrészt az idő végtelensége, a nemzedékeken átívelő élettartammal, másrészt a szépség, a művészi érték, végül pedig – ahogy a pályázati kiírás is tartalmazta – a környezettudatos, fenntartható, bio szemlélet.

A zsűri döntése nyomán a legszebb alkotás Németh Orsolya ékszerkollekciója, a legszebben kivitelezett alkotás Somogyi Éva papír- és ékszerkollekciója lett; a legeredetibb ötlet díját Bányai Brigitta kapta, aki bőrből és cipzárból készített újrahasznosított nyakláncot, a különdíjat pedig Müller Rita vihette haza, aki lenyűgöző selyemalkotásokkal nevezett. A legszebb ginkgo-művekből álló kiállítás ingyenesen megtekinthető a Zsolnay Negyedben, az Ignác házban június 30-ig, kedd-vasárnap 10-17 óra között.

Gyugyihelyett
Népszerű a Ginkgo motívum, amit a változatos alkotások is mutatnak

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő