Halász Judit lesz az idei POSZT díszvendége!

Ismét Pécsre figyel a hazai színházi szakma: június 8-a és 17-e között rendezik meg az idei Pécsi Országos Színházi Találkozót, azaz a POSZT-ot. Az érdeklődés rendkívül nagy a darabok iránt, több produkcióra már minden jegy elkelt. Ma az is kiderült, ki lesz az idei díszvendég.

Június közepén nem kell meglepődni, ha a Király utcában vagy a Széchenyi téren egy-egy ismert színésszel futunk össze, ekkor rendezik meg ugyanis a POSZT-ot, így Pécsett lesz a hazai színházi élet színe-java. Az előadásokra már most nagyon fogynak a jegyek, nagy az érdeklődés a fesztivál iránt.

A színházi találkozónak minden évben van díszvendége is, többek között Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Udvaros Dorottya is megkapta már ezt a titulust. Tavaly Piros Ildikóé volt ez a megtisztelő cím.

Piros Ildikó szív alakú lakatot szeretett volna
Tavaly Piros Ildikó volt a díszvendég

Idén pedig Halász Judit színművész lesz a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) díszvendége; a seregszemle a versenyprogram 14 előadása mellett számos kísérőrendezvénnyel várja a közönséget június 8. és 17. között. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a POSZT hétfői budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: idén a fesztivál programjainak zöme visszakerül a belvárosba, míg több koncertnek és előadásnak a Zsolnay Kulturális Negyed valamint a Kodály Központ ad otthont. Az államtitkár kiemelte, hogy a POSZT Bemutatja programsorozat és a POSZT Fesztivál szintén fontos pillérei a seregszemlének, és hozzájárulnak a valódi fesztiválhangulat kialakításához, nem hiányoznak ugyanakkor a workshopok, szakmai beszélgetések sem.

Őri László, Pécs alpolgármestere méltatta, hogy a szakmai tanácsadó testület munkáját a konstruktivitás és a párbeszéd hatja át: ennek is köszönhető, hogy egy erősödő és megújuló POSZT elé nézhet a közönség – fogalmazott. Őri László és Hoppál Péter közölte: idén a pécsi önkormányzat és a magyar állam 70-70 millió forinttal támogatja a POSZT megrendezését.

poszt-gála1
Minden évben látványos a színházi fesztivál

Hegedűs D. Géza, a POSZT szakmai tanácsadó testületének elnöke jelentette be, hogy a POSZT idei díszvendége a testület egyhangú döntése alapján Halász Judit színművész lesz, közölte az eseményről az MTI.
A szervezők elmondása szerint tavaly 30 százalékkal nőtt a jegybevétel és 2000 fővel a látogatószám. A jegyértékesítés idén minden eddiginél korábban indult, így az eddig befolyt jegybevétel már rekordot jelent.

Hirdetés