Hamar Zsoltot visszahívták Firenzébe

Hamar Zsolt karmestert is visszahívták Firenzébe a 2013-as Maggio Musicale Fiorentino elnevezésű, szinte egész éven át tartó fesztiválra olyan világhírű karmesterek mellett, mint Zubin Mehta, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Daniele Gatti vagy Fabio Biondi.

Hamar Zsolt idén májusban és júniusban három estén Bartók két színpadi művét, A kékszakállú herceg várát és A fából faragott királyfit vezényelte a firenzei fesztiválon.

Az idei szezontól a karmester a Wiesbadeni Tartományi Színház főzeneigazgatója, ahol szombat este vezényletével mutatják be Donizetti Lammermoori Lucia című művét. “A címszerepet a ház egyik erősségére, Emma Pearsonra bíztam, aki A rózsalovag Sophie-jaként, Alban Berg Lulujában, Norinaként a Don Pasqualében aratott komoly sikert, és dolgozott a produkció rendezőjével Konstanze Lauterbach-hal” – mondta el az MTI-nek a főzeneigazgató.

A Maggio Musicale programjában 15 operára – közülük három kifejezetten iskolásoknak szóló produkcióra -, 12 balettre és 61 koncertre, összesen 200 előadásra válthat jegyet az érdeklődő – közölte az MTI-vel Francesca Zardini sajtófőnök.

Bemutatják a többi között Verdi Don Carlos, Macbeth és Az álarcos bál, Mozart Don Giovanni, valamint Britten Lukrécia meggyalázása című operáját.

A legtöbb előadást koprodukcióban hozzák létre európai házakkal és fesztiválokkal, például a valenciai Palau de les Arts Reina Sofiával, az Aix-en-Provence-i Fesztivállal és a londoni Covent Gardennel. Számos sztárénekes lép színpadra, köztük Barbara Hannigan, René Pape, Johan Botha, Massimo Giordano, Jekatyerina Gubanova vagy Gordon Gietz.

A hangszeres szólisták között van mások mellett Baráti Kristóf illetve Leonidas Kavakos és Janine Jansen hegedűművész. Az előadásokat olyan kiemelkedő művészek viszik színre, mint a katalán La Fura dels Baus, Graham Vick, Damiano Michieletto, Luca Ronconi, Daniele Abbado.

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Sajna Zsolt innen ,Pécsről , a trombitás pöffeszkedő pfz-s peugeot-ot vezető górénak kinevezett nagy senki miatt el lett zavarva.:(

Comments are closed.