Határfeszegető, érzelemdús tánc a Távol-Keletről

Idén első ízben Budapest mellett Pécsett is zajlanak programok az 5. BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé keretében. A távol-keleti előadóművészet legújabb irányzatai: kortárs táncelőadás, közönségtalálkozó, filmvetítés és filozófiai előadás várja az érdeklődőket a Zsolnay-negyed E78-ban október 3-án 18 órától.

A rendezvény a régió legjelentősebb, az ázsiai kortárs non-verbális előadóművészeteket bemutató programja. A Japánból, Koreából, Hongkongból meghívott produkciókat hagyományos színházi keretek között és különleges tér-specifikus helyszíneken mutatják be.

A látogatók határokat feszegető, radikális, fizikai, ugyanakkor erős érzelmi töltettel bíró előadásokat láthatnak, melyeket esetenként a tradicionális gyökerek inspiráltak.

Október 3-án 18.00 órakor, az E78 Panoráma teremben látható a 2016-ban elhunyt Murobushi Ko mester életművét, filozófiáját feldolgozó film. Murobushit a legjelentősebb butoh (japán avantgárd tánc) mesterként, koreográfusként tartották számon. Ezt követően a munkájához kapcsolódó filozófiáról és a kortárs japán tánc filozófiájáról Ishii Tatsuro, tokiói professzor A Perspective On Japanese Contemporary Dance című előadása ad bővebb képet. Az előadás angol nyelven, tolmácsolással zajlik. A részvétel a filmvetítésen és az előadáson ingyenes!

20.30-tól három táncelőadást láthat a közönség a koncertteremben:

Lim Set Byeol (KOR):

hello? – Megkövetelt érzelmek

2016 – Masdanza – A legjobb koreográfus-díj, Érintéspont Művészeti Alapítvány-díj

Koreográfia: Lim Set Byeol, az Akram Khan társulat egykori tagja, jelenleg a Laboratory Dance Project Company frontembere Szöulban.

Shimojima Reisa (J):

Majom pelenkában – A nőstényállat törvénye

2017 – Yokohama Dance Collection – Outstanding New Artist Díj, Érintéspont Művészeti Alapítvány-díj

Koreográfia: Shimojima Reisa, jazz- és tradicionális Yosakoi táncot, majd az Obirin Egyetemen kortárs táncot tanult, ezt követően megalapította Kedagoro nevű táncegyüttesét.

Greenmay – Yip Paul (HK):

Lehetséges út az egyenlőséghez (szeretettel)

Könyörtelen tükrözése a Hongkongban uralkodó társadalmi mozgalomnak és politikai valóságnak.

Greenmay testaktivista, kurátor, improvizátor, koreográfus, ütőhangszeren játszó zenész, videóművész, macska. YIP Paul kurátor, zenei tanácsadó, multidiszciplináris művész, hangtechnikus, improvizációs zenész, DJ producer, hang-gyógyító.

21.45-től közönségtalálkozón vehetnek részt az érdeklődők.

Jegyárak és részletek: ITT

(x)

Hirdetés