6 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaHuszonnégy produkcióval készül

Huszonnégy produkcióval készül

Huszonnégy produkcióval, köztük három saját bemutatóval várja a közönséget a Pécsi Harmadik Színház (PHSZ) a 2014/2015-ös évadban – közölte az MTI.

Az első előadás a Nemes Nagy Ágnes meséje nyomán készülő Bors néni című darab lesz október 1-jén, az első bemutatót, Martin McDonagh Piszkavas (Leenane szépe) című produkcióját október 10-én láthatja a közönség Vincze János rendezésében – áll az önkormányzat által alapított, saját társulattal nem rendelkező teátrumnak az MTI-hez eljuttatott csütörtöki tájékoztatójában.

Hozzátették, hogy szintén új darabként szerepel a színház műsorában Marie Jones Kövek a zsebben című alkotása ugyancsak Vincze János rendezésében és a Gergely Theáterrel koprodukcióban színre vitt Csiki-csuki, amelyet Moravetz Levente írt és rendezett.
Vendégelőadásként látható az intézményben a Nemzeti Színház produkciójában Földes László Hobo előadásában a Ballada a két sebzett hattyúról, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpadának Hamletje, a budapesti Pintér Béla és Társulatának Pintér Béla által jegyzett Parasztopera című produkciója.

A budapesti RS9 Színház a Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi című darabbal érkezik, ezen kívül lesznek interaktív gyerekelőadások Tamás Éva Játéktárától. A szlovákiai Árgyélus Színház négy Écsi Gyöngyi-darabbal vendégszerepel Pécsett, bízva abban, hogy az élet és a halál vize, az Angyalbárányok, A világ kenyere és a Szőlőszem Kálmán elnyeri a helyi publikum tetszését.

A teátrum kitért arra, hogy a nagy sikerre való tekintettel továbbra is műsoron lesz Székely Csaba Bányavirág, Háy János Völgyhíd, Parti Nagy Lajos-Darvas Ferenc Ibusár – megállóhely, St. Evea Armos’ Egy életem, két halálom című produkciója.
Ugyancsak láthatják még az érdeklődők Örkény István Tóték és az E kor nekünk szülőnk és megölőnk című előadást, emellett Spiró Györgynek a Kvartett, a Prah és a Príma környék című darabjait.

Az elsősorban kortárs darabokat játszó PHSZ az előző évadban mintegy 80 millió forintból gazdálkodott, költségvetéséből 24 millió forint volt az állami, 20 millió az önkormányzati támogatás, a többit pályázati forrásokból, jegybevételekből teremtette elő.
A tavaly műsorra került 37 produkció 142 előadását mintegy 18 ezren látták és idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő