3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaIlyen is lehetne az új Csontváry Múzeum Pécsen

Ilyen is lehetne az új Csontváry Múzeum Pécsen

Kihirdették az új Csontváry Múzeum létrehozására a Miniszterelnökség által kiírt ötletpályázat eredményét. Több építésziroda is Pécsen látná szívesen a kiállítóteret, köztük az egyik megosztott harmadik helyet elért pályamű alkotói is.

Huszonkettő pályamű érkezett az áprilisban kiírt ötletpályázatra. A döntnökök egy első, két-két második és harmadik díjat ítéltek meg, emellett hármat kiemelt megvételre, négyet megvételre javasoltak. A Miniszterelnökséget ugyanakkor nem kötelezi semmi arra vonatkozóan, hogy bármelyik pályázatot megvalósítsa.

csontváry - jó1

A négymillió forinttal járó első helyezett pályamű a fővárosban, a II. kerületben lévő egyik műemléki épületben, a Magyar Szentföld Templomában képzeli el az új múzeumot, míg az egyik harmadik helyezett pályázat alkotói a pécsi önkormányzat által javasolt Káptalan utcai területre álmodták meg a kiállítóteret (lásd képeinket).

csontváry - jó2

Azt egyelőre nem tudni, hogy – ha sor kerül rá egyáltalán – mikor és hol épülne meg a világhírű festőművész alkotásait bemutató múzeum.

A beérkezett pályaművekről a pályázat honlapján lehet tájékozódni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő