5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAbszolút PécsIrie Maffia, Hősök: előszilveszter a ZION-ban

Irie Maffia, Hősök: előszilveszter a ZION-ban

Hogy igazán fergeteges legyen az év vége, érdemes elkezdeni az ünneplést már egy nappal előtte. Erre a legalkalmasabb hely a ZION, ha reggae és hip-hop dallamokra ropnátok egész este.

December 30-án három kiváló zenekar is fellép a ZION színpadán a hangulat fokozása érdekében. 20:00-kor nyitják a kapukat és egy igazán egyedi Budapesti zenekar, a Vibekillaz kezdi a sort 21:00-kor.

„A Vibekillaz dalaiban a reggae számos műfaja megtalálható a dub-tól kezdve, a modern roots-on át a pörgős dancehall-ig, mindez időnként megfűszerezve a magyar népzene jellegzetes hangzásvilágával. A fronton az Európa-szerte ismert nigériai mc: B Best, valamint a két énekes-vokalista Lulu NeSka Sista és O’Mamma. Az élvonal mögött a hattagú zenekar, akik azért felelnek hogy mindenki el tudja kapni a “Vibe”-ot.”

22:00-kor jönnek a Hősök. „Vagány szövegek, laza előadásmód, ízig-vérig ízes, de nem véres hip-hop: ezt képviseli az alapvetően veszprém-közeli Hősök. A 2001 óta aktív srácok már többször keresztbe-kasul végigdumálták az egész országot, az utóbbi időkben akár teljesen élő zenekarral nyomulva.

A Hősök mindig is próbált túlmutatni a magyar rap zárt világán; negyedik, Négy évszak című új nagylemezük is ezt támasztja alá: a számos patinás vendégművészt felvonultató korongra felkerült például az Ikon c. Ákos átdolgozás is, amelyet a művész ikonná avatására gyűrt hősiessé a veszprémi csapat.”

Az estét zárja 23:00-kor az Irie Maffia. „A 2005-ben alakult csapat rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó bandának a frontvonalában koncentrálódnak az újgenerációs kedvencek: a ghánai-magyar énekesnő Sena, és a legeredetibb jamaikai ragga hanggal megáldott MC Columbo licitálnak egymásra szövegeikkel.

Mikor ideje engedi, beszáll a játékba a Zubolyból ismert reppsztár-családapa, MC Busa is. A tizenegytagú válogatott zenekarvezetője a pozanon játszó Dermot (Élő Márton), aki a zeneszerzésért is felel a zenekar másik alapítójával, a billentyűs Jumo Daddyvel (Horváth Gáspár) közösen. Az elmúlt négy évben az Irie Maffia a hazai fesztiválpaletta minden lehetséges színpadán koncertezett, soundsystem (DJ-k és MC-k) felállásban pedig az ország klubjait járták be.”

Összegezve tehát, egy igazi jó, szilveszterre hangolódós bulinak ígérkezik ez a ZION előszilveszteri mulatság. Nem érdemes kihagyni! A belépő 1500 Ft. A jegyeket a helyszínen lehet majd megvásárolni.

Forrás: ZION

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő