6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaJubiláns művészeit köszöntötte a város

Jubiláns művészeit köszöntötte a város

Immár hagyomány, hogy ezen a napon köszönti a város a pécsi művészeti-kulturális élet régóta meghatározó alakjait. A Művészetek és Irodalom Házában olyan műhelyeknek és alkotóknak mondtak köszönetet, akik az idei évben jubileumi születésnapot élnek.

GALÉRIA. KLIKK IDE!

A Művészetek Napja alkalmából a város, illetve a közgyűlés Oktatási és Kulturális Bizottságának nevében Hoppál Péter, a grémium elnöke köszöntötte a prominens pécsi művészeket. Mint beszédében kiemelte, fontos, hogy egy ilyen ünnepi pillanatban megálljunk, és visszatekintsünk az alkotók által megtett útra. Az országgyűlési képviselő rámutatott: az ünnepelt művészek immár több évtizedes munkája nélkül Pécs nem lett volna az, ami jelenleg: a kultúra városa.

Emléklapot vehetett át az 50 éves Bóbita Bábszínház, az 55 éves Filharmónia Dél-Dunántúli Nonprofit Kft. Köszöntötték a hatvanéves Fekete Kálmán jazzművészt, dr. Sárosi István drámaírót, Várkonyi György művészettörténészt és Szabó Ferenc karnagyot.

Hatvanötödik életévük alkalmából nyújtottak át emléklapot Gállos Orsolya írónak, Pinczehelyi Sándor képzőművésznek, dr. Szirtes Gábor írónak, Unger Pálma színművésznek, valamint Valkó László képzőművésznek és Gellér B. István képzőművésznek, illetve J. Móker Zsuzsanna keramikusművésznek.

Apagyi Mária zongoraművészt, H. Barakonyi Klára festőművészt és Rétfalvi Sándor szobrászművészt, illetve Fürtös Ilona textiltervező iparművészt 70., dr. Várnai Ferenc zeneszerzőt 75. életévnek alkalmából köszöntötték.

A város Oktatási és Kulturális Bizottsága a 80 éves Tarai Teri restaurátor, Bencsik István szobrászművész és Barkó György színművész munkáját emléklappal köszönte meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő