Kastélyok gyufából – ezt látni kell!

Hatalmas munka van mögöttük

Különleges kiállítás nyílik március 27-én 10 órakor a Pécsi Kulturális Központban: szebbnél szebb épületek makettjét láthatjuk, amelyek mind gyufaszálból készültek. Szűcs Pál nem mindennapi munkáit nézhetjük meg.

Nem mindennapi kiállítás lesz március 27-étől április 7-éig a Pécsi Kulturális Központban: az Épületek gyufaszálból című bemutató 10 óra és 18.30 között látogatható.

Korábban már bemutattuk Szűcs Pál nyugdíjas rendőr alezredest, aki különleges hobbit űz: csodálatos kastélyokat, épületeket készít gyufából. Ha valaki meglátja ezeket a páratlan műalkotásokat, rögtön rádöbbenhet, mennyi munka is van bennük. S ez így is van, mint Szűcs Pál korábban lapunknak elmondta, akár napi 10-12 órát is eltölt ezzel a munkával. A gyufamakett-készítés még 1974-ben ragadta meg, amikor az Eiffel-torony őrület kapta el az országot. Akkor ő is készített egyet, s azóta folyamatosan tökéletesítette a technikáját.

Kastélyok mindenütt
Szebbnél szebb alkotásokat készített

Hogy milyen aprólékos, pontos maketteket készít ma, azt bárki megnézheti a Pécsi Kulturális Központban (Dr. Veress Endre utca 6.). Csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges a 72-253-477-es telefonszámon vagy az info@pecsikult.hu címen.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés