7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaKedd: a Zion legsötétebb éjszakája

Kedd: a Zion legsötétebb éjszakája

Október 25-én, kedden délután fél héttől kezdődik a ZION nagyszabású rockkoncertje, amelyen öt zenekar vesz részt.

A ZION keddi koncertje igazi sötét, gitártorzítástól nehéz levegőjű estét ígér. Két pécsi szervezőcsapat – a BCHC Shows és a Deerheart Records – jóvoltából négy fiatal külföldi és egy magyar csapat lép fel.

Az „A Faded Glory” igazi olasz rockkal és punkrock hangzással lép a közönség elé. Az öttagú együttes híres magával ragadó, hangulatos koncertjeiről. Demis Simone, Davide, Gianluca és Marco a ZION estje előtti napon Budapesten lép fel, szerdától pedig a zenekar tovább megy, hogy Románia, Ausztria, Németország, s más európai ország nagyszínpadjain lépjen fel.

Az együttes gyakran ad közös koncertet a „Blame It On The Ocean” csapatával. Az észak-olaszországi együttes a rock legsötétebb oldalát mutatja be koncertjein. Bár csak három évvel ezelőtt alakult, a formáció már egész Európát bejárta torzított, kemény hangszerelésű dalaival. Tagjai: Michael (ének), Ketto (basszusgitár), Max (gitár), Kappa (gitár) és Stiff (dobok).

A francia „The Forks” az eredeti, nyers rock-hangzást képviseli a keddi koncerten. Különlegesség, hogy a kőkemény szerzemények mögött mindössze két ember áll: Enguerran Wimez (gitár) és Florian Renault (dobok). A kis létszám ellenére legutóbb megjelent albumuk egyre több rajongót toboroz a duónak. Gyakran lépnek együtt színpadra az öttagú TotorRo együttessel, amellyel szintén találkozhat kedden este a ZION közönsége.

A Marcaliból érkező, öttagú Trusting hardrock szerzeményekkel és szókimondó, kritikus dalszöveggel lép színpadra. A zenekar tagjai: Ádám (ének), Partik (basszusgitár), Kova (gitár) és Mancy (dobok).

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő