Kertváros kulturális centrumát ismerték el

Minősített közművelődési intézmény kitüntetést kapott a Nevelési Központ Általános Művelődési Központja. Az elismerést Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adta Dombi Erzsébet igazgatónak.

Az elismerés kapcsán az Apáczai ÁMK Művelődési Ház igazgatója lapunknak elmondta, hogy a díj egy évre szól, de folyamatosan meg lehet újítani, azaz újra lehet pályázni a kitüntetés elnyerésére. A címre ugyanis az adott intézmények maguk pályázhatnak.

– A 2014. és 2015. évi tevékenységünket vizsgálták az auditorok, végigelemezték tevékenységünket. Az elemzés után értékelték ki különböző bizottságok az elkészült több száz oldalas anyagot. Szerencsére elismerték munkánkat – fogalmazott az intézményvezető.

dombi erzsébet
Hoppál Péter adta át az elismerést Dombi Erzsébetnek

A két helyszínen – az Apáczai körtéren és a régi Kertvárosban található Tolsztoj utcában – működő művelődési központ elsődleges tevékenysége az ismeretterjesztés, a közösségszervezés és -fejlesztés. Gyermekek és felnőttek számára létrehozott klubok, szakkörök és csoportok működtetése mellett másik kiemelkedő tevékenységi terület a kiállítások, különböző rendezvények és fesztiválok szervezése is, amelyek főként a fiatalok és a lakótelepen élőknek nyújtanak szórakozási lehetőséget.

– Arra törekszünk, hogy minőségi munkát végezzünk és folyamatszabályozottan működjünk. A programok, rendezvények dokumentálása, rendszerezése elengedhetetlen eleme volt annak, hogy elnyerjük ezt a címet. Az auditorok kiemelkedőnek tartották ismeretterjesztő tevékenységünket, hiszen a két helyszínen folyó munka során az a célunk, hogy mindenkihez eljuttassuk az általunk fontosnak tartott értékeket. Mi egy ötvenezer fős lakótelep egyetlen kulturális kiszolgálócentruma vagyunk, nagy befolyással bír az, hogy mit adunk az embereknek és az is, hogy az milyen módon tesszük.

Az igazgató szerint igényesen, kiszámíthatóan, az érintettek igényeinek megfelelően kívánják a továbbiakban is végezni munkájukat.

– Állandó szolgálatban állunk, tulajdonképpen ötvenezer ember kiszolgálói vagyunk. Fontosnak érezzük, hogy egyfajta katalizátorszerepet töltünk be, azaz megpróbáljuk a különböző művészeti és kulturális értékeket közvetíteni a lakótelepen élők számára – hangsúlyozta az intézményvezető, aki hozzátette, hogy természetesen jövőre is szeretnék elnyerni a kitüntetést.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés