6 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaKeserü Ilona az UNESCO nőnapi kiállításán

Keserü Ilona az UNESCO nőnapi kiállításán

Az UNESCO minden évben kiállítást rendez párizsi székházában a nemzetközi nőnap alkalmából, a csádi, uruguay-i, malajziai, német és más művészek mellett idén először magyar alkotó is megjelenik: Keserü Ilona állít ki a Miró Teremben.

„Már két éve dolgozom azon, hogy magyar művésznő képviselhesse a nőnapi kiállításon azt az úgynevezett választási csoportot, a kelet-európait, amelybe mi tartozunk” – mondta el az MTI-nek Bogyay Katalin párizsi magyar UNESCO nagykövet, a közgyűlés elnöke.

Hozzátette: a szervezet a nők helyzetével kapcsolatban különösen erős üzenetet küld a nap alkalmából. Egyébként az UNESCO három vezető személyisége nő: a főigazgató a bolgár Irina Bikova, a közgyűlés elnöke Bogyay Katalin, a végrehajtó tanács elnöke pedig a barbadosi Alessandra Cummins.

Irina Bikova csütörtöki előadásában és az UNESCO honlapján látható videóüzenetében is beszélt arról, hogy a nők és lányok a világ sok táján még mindig nem vehetnek részt az oktatásban. Bogyay Katalin a nők szerepét elemezte a konfliktus megelőzésben és kezelésben. Alessandra Cummins pedig bemutatta, hogyan vesznek részt a nők a tudományos kutatásban.

Este marokkói muzsikusok zenélnek, pénteken pedig komor témát tárgyalnak az UNESCO-ban rendezendő kerekasztal résztvevői, az asszonyokat és lányokat érintő emberkereskedelmet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő