7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaKis Esti Vitázó kerestetik!

Kis Esti Vitázó kerestetik!

Várják azok jelentkezését, akik vállalnák, hogy szereplőként részt vesznek a Pécs jövőtervezésével kapcsolatos nyilvános vitaestek valamelyikén.

A vitaestek címei és időpontjai:

I. A fenntarthatóság kihívásai és esélyei – 2012. november 14. (szerda) 17:00 óra | Művészetek és Irodalom Háza

II. Pécs és régiója – 2012. november 19. (hétfő) 17:00 óra | Művészetek és Irodalom Háza

III. Mit ér a koncepció? – 2012. november 21. (szerda) 17:00 óra | Művészetek és Irodalom Háza

A vitaestek ezen hármas sorozata az Önkormányzat által megfogalmazott fenntarthatóság-vízió és Pécs viszonyát igyekszik körüljárni. A kérdéskör megvitatása elengedhetetlen a készülő Városfejlesztési Koncepció megalapozásához, és ahhoz, hogy az a város számára valóban reális utat határozzon meg.

A vitaestek hat felkért szereplőjének kiválasztása során arra törekszenek, hogy biztosítsák az eltérő nézőpontok, megközelítések megjelenítését. Ennek szellemében és a folyamat nyilvánosságát, nyitottságát erősítendő – jelentkezés alapján – lehetőséget kínálnak független, hetedik vitázó csatlakozására. A szervezők reménykednek benne, hogy az önként csatlakozó szereplők fontos szempontokkal gazdagíthatják a diskurzust, és remélik, a hogy a város és régiójának polgárai élni kívánnak e lehetőséggel.

Olyan vitázó jelentkezését várják, aki a koncepciókészítés folyamatától valóban független szereplőnek tekinthető, tehát nem tagja a koncepciót készítő tervező csapatnak, sem az önkormányzat által felállított koordinációs testületnek, vagy a felkért opponensi körnek, valamint nem csatlakozott még a Város-kooperáció munkájához.

A vitaest rendszeréről további részletek itt olvashatók: www.pecs2030.afal.hu/faliujsag?ID=6

A jelentkezéseket e-mailben várják, a [email protected] címen. Az e-mailben kérik közölni hogy a jelentkezés a három közül melyik vitaestre vonatkozik, a jelentkező nevét, lakhelyét (csak a település, esetleg városrész), 3-4 mondatos bemutatkozását (mivel foglalkozik, hogyan kapcsolódik tevékenysége, vagy tapasztalata, nézőpontja a megjelölt vitaest témájához – ez lehet laikus viszonyulás is), a vitaest témájával kapcsolatos néhány első gondolatát, legfeljebb fél oldalnyi terjedelemben, a jelentkező e-mail és telefonos elérhetőségét.

A jelentkezések határideje minden esetben az adott vitaest időpontját megelőző 4. nap, azaz november 10., 15. és 17.

A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy a jelentkezések tartalma alapján döntsenek a szereplő befogadásáról, illetve több jelentkező esetén kiválasztásáról.

A Városfejlesztési Koncepció mibenlétéről, és annak folyamatáról, a beleszólás és részvétel lehetőségeiről információk itt olvashatók: www.pecs2030.afal.hu/mi_ez_az_egesz

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő