Cohen-emlékest sztárvendégekkel

Leonard Cohen szerint „a dalokért oda kell elmenni, ahol a dalok vannak.” a pécsi közönségnek tehát a Kodály Központba, ahol a kanadai költő, regényíró, énekes művei csendülnek fel szeptember 9-én 19 órakor. A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekarral Hernádi Judit, Palya Bea, Jávori Ferenc Fegya és Novák Péter énekli a legszebb Leonard Cohen dalokat magyarul.

A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar a Budapesti Kongresszusi Központban tartott, hatalmas érdeklődést keltő dupla koncertje után Pécsett mutatja be a tavaly méltósággal távozott, megkerülhetetlenül fontos dalszerző-előadó legjobb dalait – magyarul, a legérzékenyebb fordítók, köztük Lovasi András és Müller Péter Sziámi fordításában.

Cohen munkássága jóval túlmutat a legnépszerűbb – Halleluja című – dalán. Zenéjében a mély mondanivaló finom érzékenységgel párosul. Énekelt költeményeinek őszinteségét és magas színvonalát a művész intenzív előadásmódja tette feledhetetlenné. Dalaiban központi szerepet játszanak az érzelmek, amelyek lélektől lélekig szólnak. „Mindenen van repedés. Így jut be a fény” – mondta Leonard Cohen.

Cohen dalainál perdöntő a szövegértés, így a magyar nyelvre átültetett dalok beavatják a hallgatót a szerző erőteljesen költői, olykor profetikus üzenetvilágába. A Müller Péter Sziámi AndFriends olyan vendégelőadókkal lép színpadra, mint Hernádi Judit, Palya Bea, Jávori Ferenc Fegya és Novák Péter.

Jegyek: http://www.kodalykozpont.hu/kodalykozpont_program/Halleluja_Best_of_Leonard_Cohen_magyarul/2017-09-09/19:00

(x)

Hirdetés