Kórusok tisztelgése és a jazz ünnepe

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában este hét órakor a “Kórusmuzsika Pécsett” fellépői tisztelegnek a pécsi zeneszerzők előtt, míg az IH Billentyű nyolc órára várja az érdeklődőket a “A Magyar Jazz Ünnepe” című koncert.

A Nagy Lajosban különleges műveket hallgathatnak az érdeklődők. Pécsi és Pécshez szorosan kötődő zeneszerzők kórusműveiből készült válogatást a város híres, nagy múltú kórusai mutatják be.

Fellép a Nagy Lajos Gimnázium Laudate Vegyeskara és Fiú Kamarakórusa Havasi Gábor vezényletével, emellett színpadra lép a Bartók Béla Leánykar, A Szent Mór Iskolaközpont Női Kamarakórusa, a Mecsek Kórus, és a Pécsi Kamarakórus is. Az előadás során a kórusok repertoárját szólók és zenei kíséret színesíti majd, ezzel teremtve meghitt hangulatot, s egy kikapcsolódásra alkalmas estét.

Este nyolckor, “A Magyar Jazz Ünnepe” alkalmából pergő, improvizatív, ellazító dallamok hódítanak teret maguknak a Billentyű színpadán. A este hangulatáról a “Trio A” zenekar gondoskodik, emellett a városban vendégeskedik a Grencsó Open Collective is

Az Open Collective kompromisszumoktól mentes, a jazz szeretetével töltött szabad zenét játszik. Érdekesség, hogy a formáció egyetlen állandó tagja az alapító Grencsó István, a többi tag személye folyton változik. Pécsre quartett – ként érkezik a zenekar Hans van Vliet pozanművész, Benkő Róbert nagybőgős, és Miklós Szilveszter dobos közreműködésével.

Grencsó “Tea” István zenész-zeneszerző a magyar jazz kultikus alakjaként ismert, szaxofon – játéka egyszerre improvizatív és megkomponált, kísérletező és hagyománytisztelő.

További keddi programok:

“Első Fecskék” fekete-fehér magyar vígjáték, 1952 – Dominikánus Ház, 18:00

A király beszéde, angol dráma, 2010 – Uránia Filmszínház, 20:00

Czimermann Zsuzsanna írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés