7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaKözeleg a bolygó ünnepe

Közeleg a bolygó ünnepe

Közeledik április 22-e ismertebb nevén a „Föld Napja”, amely bolygónk megóvásáról, s a felelős gondolkodásról szól a világ számos országában. Pécsett, szerdán délután ismét családi rendezvény tartanak ehhez kapcsolódva, amelynek hagyományosan a Tettye ad otthont.

A rendezvény délután kettőtől hat óráig tart, ez a négy óra bőven tartogat programokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A rendezvény legfőbb célja a környezettudatosságra és felelős életmódra való nevelés játékos, tanulságos módon.

A résztvevők a természettel kapcsolatos fejtörők, kvízek segítségével kideríthetik, mennyit tudnak a környezetvédelemről. A kreatív foglalkozások során lehetőség lesz jelvények és játékok készítésére, vászontáskák festésére.

Ezen felül a civil szervezetek és Pécs környéki szolgáltatók résztvevő tagjai előadást tartanak a szelektív hulladékgyűjtés és az energiatakarékosság fontosságáról, valamint a háztartások vegyszermentesítéséről. Komoly feladat vár azokra is, akik a mesterséges gólyafészek megépítésére vállalkoznak. Mindezek mellett az érdeklődők válogathatnak a biotermelők árukínálatából.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő