11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapAbszolút PécsLázadás a színpadon

Lázadás a színpadon

Pénteken megpendül a basszusgitár, feldübörög a rock: az Ifjúsági Házban a P. Mobil ad koncertet este nyolckor, a The Braindogs pedig kilenc órától a Pécsi Est Café színpadán lép fel.

A magyar rock éllovasai, vagyis a P. Mobil  ezúttal mint az Élsz-e még? turné egyik állomására érkeznek Pécsre. Az ígéretek szerint az együttes régi és újabb szerzeményeivel ismét elhozza a legkeményebb hangzást, a lázadás hangulatát.

A hetvenes évek elején alakult zenekart mindenki „az örök rebellisként” ismeri. Nem csoda, hiszen a tagok sosem hajtottak fejet az aktuális divatnak, kompromisszumok nélkül járta a saját útját. Bár az akkori vezetés nem látta szívesen a hazai zenei életben, a P. Mobil rövid idő alatt hatalmas rajongótáborra tett szert.

Az egyedi szerzemények, a koncertek magával ragadó hangulata – az ő fellépésükön ‘csápolt’ először a magyar közönség – a mai napig újabb rajongókat szerez az együttesnek. Egyre fiatalabb generáció énekli fellépéseiken az olyan örökzöld slágereket, mint a „Kétforintos dal”, vagy a „Lámpagyár”.

A Pécsi Est Café pénteken örömzenére csábítja a hallgatóságot: a „The Braindogs” elnevezésű formáció ismét lerója tiszteletét a zenei legenda, Tom Waits előtt.

Tavalyi koncertjük sikeréből kiindulva idén is három órányi tömény rock ‘n roll vár a rajongókra – az ígéretek szerint igazán megéri időt szentelni erre a különleges alkalomra. Olyan híres zenészek találkoznak a hangszerek között, mint az angol blues-énekes Ian Siegal, Ripoff Raskolnikov, a Quimby-ből Kis Tibi és Varga Líviusz, Nagy Szabi a Hobó Blues Bandből, valamin Laca és Frenk a Hiperkarmából.

Tom Waits egyedi hanggal rendelkező énekes-dalszerző, zeneszerző, színész. Zenéjére a kísérletezés és a sokszínűség jellemző, ennek köszönhetően folk és alternatív kategóriában is Grammy-díjat nyert. Emellett betétdalokat is szerez, többek között Francis Ford Coppola filmjeihez. A művészt zenei munkássága elismeréseként idén beiktatták a „Rock ‘n Roll Hall Of Fame” tagjai közé.

További pénteki programok:

Apolló Art Mozi, 18:00 : Womb – Méh, német-nagyar-francia dráma, 2010

Uránia Filmszínház, 18:00 : Hajszál híján úriember, norvég vígjáték, 2010

NemArt Galéria, 20:00 : Wahorn Airport dzsesszkoncert

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő