Legendás kanadai énekes dalai szólnak Pécsen!

Ismeri Leonard Cohen kanadai költőt, regényírót és énekest, aki lemezeiért és díjaiért számos elismerésben részesült élete során? Amennyiben a válasz igen, kötelező a részvétel, ha nem, itt az idő megismerni munkásságát. A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekara ugyanis híres vendégelőadókkal karöltve mutatja be legjobb dalait Pécsen!

A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar Pécsen mutatja be Leonard Cohen legjobb dalait a legérzékenyebb fordítók, köztük Lovasi András és Müller Péter Sziámi fordításában. A legutóbbi, Budapesti Kongresszusi Központban tartott koncert hatalmas érdeklődést keltett.

Az est során olyan vendégelőadók teszik tiszteletüket, mint Hernádi Judit, Palya Bea, Jávori Ferenc Fegya vagy Novák Péter, akik együtt éneklik kedvenc Leonard Cohen dalaikat.

A zenekar tagjai: Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter, Roszik Hella, Varga Orsolya, Angler Ákos, Winterverber Csaba, WeVox: Baka Rebeka és Bakos Zita.

Az online jegyvásárlás mellett jegyek személyesen is válthatók a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjában, az Északi Infopontban a Ledina kapunál és a Vendégház recepcióján, ezen kívül a Művészetek és Irodalom Házában, a Cella Septichora Látogatóközpontban és a Kodály Központ jegypénztárában.

A Halleluja – Best of Leonard Cohen magyarul koncertje szeptember 9-én este hétkor kezdődik.

Leonard Cohen
Névjegy
Leonard Norman Cohen 1934 szeptember 21-én látta meg a napvilágot Montréalban. Korai korszakában a zenéje a countryra épült mind dallamait, mind a hangszerelését tekintve, de a 70-es évektől a pop- és a kabarézene különböző stílusai hatottak rá. A 80-as évektől mély, basszus hangfekvésben való ének jellemzi, amelyet szintetizátor és női háttér-vokál kísér. 2009. augusztus 31-én Magyarországra is ellátogatott. Világkörüli turnéja keretében három órás koncertet adott a zsúfolásig megtelt Papp László Budapest Sportarénában.  Leonard Cohen élete során számtalan lemezt és kötetet adott ki, így például olyan díjakat nyerhetett el, mint a Grammy-díj az év albumáért. 2016 november 7-én hunyt el Los Angelesben.

Hirdetés