12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaLemondott Márta István

Lemondott Márta István

Lemondott Márta István a Pécsi Országos Színházi Találkozó művészeti tanácsadói feladatainak betöltéséről – jelentette be a Pécsi Országos Színház Fesztivál Kft. ügyvezetése.

Márta István, aki 2011. április 1-től töltötte be a Pécsi Országos Színházi Találkozó művészeti tanácsadói feladatait, írásban bejelentette a POSZF Kft három tulajdonosának, hogy 2012. december 31-el lemond erről a pozíciójáról.

– Döntését azzal indokolta, hogy a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. által létrehozott új pécsi fesztiválokkal, a kulturális komplexum működtetésével kapcsolatos kötelezettségei és a Magyar Fesztivál Szövetség elnöksége, illetve a Kapolcsi Művészeti Napok vezetése mellett már nem tudja POSZT megbízatását felelősséggel ellátni – derül ki a POSZF ügyvezetésének közleményéből.

A POSZF Kft három tulajdonosa – Pécs városa, a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság – megköszönve Márta István eddigi tevékenységét, lemondását elfogadta, és úgy határozott, hogy művészeti kérdésekben ezentúl a két szakmai szervezet képviselői döntenek majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő