7 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapAbszolút PécsMadarak egy fotós szemével

Madarak egy fotós szemével

Szeptember 6-án, délután öt órára Völgyi Sándor természetfotós szeretettel vár minden érdeklődőt „Fotós élmények” című előadására, a DDNPI Tettye Oktatási Központba.

A délután folyamán a természetfotózás, különösképpen a madarak megörökítése kapja majd a főszerepet. A diavetítés során szebbnél szebb madárfotókat láthat a közönség, amelyeket az előadó a Nyugat-Mecseki Tájvédelmi Körzetben készített. Ezalatt a közönség megismerheti a megörökített pillanatok történeteit, a képkészítés körülményeit, a technikai trükköket, valamint alapvető természetfotós ismereteket is szerezhet.

Kedden főként azokat várják a szervezők, akik számára fontos a természet és annak védelme, emellett szeretik az igényes, művészi képeket. Szívesen látnak olyan profikat és a fényképészettel mostanában ismerkedőket is, akik szeretnék tovább mélyíteni tudásukat.

A tavalyi év folyamán nagy sikert aratott a „Négy évszak a Nyugat-Mecsekben” elnevezésű gyakorlat, amelyet szintén az ismert fotóművész vezetett. A résztvevők egy kijelölt területen kalandozva, téma után kutatva megismerhették a lencsevégre kapott élőlény világát, valamint fényképezőgépük finomságait – négy alkalommal, a négy évszak folyamán.

Völgyi Sándor így vall munkásságáról: „Legfontosabb a fotózás folyamatában az élmény keresése, a természet titkainak megismerése. Az exponáló gomb lenyomásával elsősorban emléket viszek haza.”

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő