Magaskult: íme a pécsi nyári kínálat

A nyár legnagyobb fesztiváljaitól, fellépőitől hangos a média és rikítanak a plakátok az utcákon. Pécs és Baranya az egyik legnagyobb bulihelynek számít minden évben a kínálat alapján. Fishing on Orfű, Sétatér Fesztivál, később a Pécsi Napok és így tovább. A csendesebbeknek remek bulizóhely a POSZT, a Pécsi Nyári Színház, a Zsolnay-negyed kulturális programjai. Most, csak szemezgetve a halom remek eseményből, bemutatunk néhány kihagyhatatlan gyöngyszemet a teljesség igénye nélkül.

Nyáresti térzenék a Zsolnay Kulturális Negyedben

Hetente egyszer, három héten keresztül fognak felcsendülni tradicionális fúvósdallamok a legnagyszerűbb, legnevesebb pécsi fúvószenekarok tolmácsolásában a Zsolnay-negyedben. A „Nyáresti Térzenék” programsorozat már több éves múltra tekint vissza, minden évben a város amatőr tűzoltó- bányászzenekarai lépnek fel. Idén az Ércbányász Koncert Fúvószenekar, a Gyárvárosi Ifjúsági Fúvószenekar és a Zsolnay Wind Orchestra áll színpadra június 5-én, 12-én és 19-én.

Lajkó Félix a Kodály Központban

A hegedűvirtuózt nem lehet elégszer élőben hallgatni. Június 10-én lemezbemutató koncertet tart a Kodály Központban, vonójával várhatóan lenyűgözve a közönséget.

Budapest Klezmer Band: tradicionális zsidó zene

Az 1990-ben alakult nyolctagú formáció a legautentikusabb módon dolgozza fel a közép-kelet-európai tradicionális zsidó dallamokat, zenei átiratokat. Június 11-én szintén a Kodály Központ fogadja őket.

Magyar Állami Operaház: Don Pasquale

Az operairodalom egyik gyöngyszemét hozza Pécsre a Magyar Állami Operaház. Donizetti remekműve mindenkit magával ragad sodró lendületével, humorával. Június 12-én a Kodály Központban készülhet a közönség: egy varázslatos előadás részese lesz, profi társulat tolmácsolásával.

don pasquale
Felhőtlen szórakozást ígér Donizetti művének előadása

Budapesti Operettszínház: Mágikus Operett

Az országszerte nagy sikert arató Mágikus Operett a POSZT programok egyikeként érkezik Pécsre. Az Operettszínház legjobb színészei hozzák el a nevében is mágikus műsort, ahol számos magyar és külföldi operettszerző legnépszerűbb darabjait válogatták össze. Így egy minden ízében színes, több részre osztott, különböző hangulatokat megjelenítő előadást kapnak a nézők június 16-án, a Kodály Központban.

mágikus operett
Mindenhol nagy sikert aratott a Mágikus Operett színes világa

Mesterek és tanítványok

A Pannon Filharmonikusok szervezésében olyan fiatal pécsi zenei tehetségek állnak színpadra, akik akár Boros Misi nyomába is eredhetnek! A koncert célja a fellépési lehetőség biztosítása az ifjaknak, hogy megmutassák, van és lesz helyük Pécs zenei életében. Június 20-án a Kodály Központban.

Zsolnay Fényfesztivál

Július első hétvégéje parádés esti látvánnyal fogadja az idelátogatókat. A belvárosi köztéri épületek, szobrok és a főattrakció, a Székesegyház borul fénybe. A szervezők soha nem látott élményt ígérnek. A fényfestészet remekeinek felvonultatása a Zsolnay-negyedben nappal is zajlik, a fény-árnyék játék is sokakat el fog kápráztatni.

fényfesztivál, hl15
Egészen elképesztő látványt várhatunk a Fényfesztiválon

André Rieu – Uránia Live

A világhírű hegedűművész idei hagyományos maastrichti koncertjét is élőben nézheti végig a pécsi publikum. Hogy hogyan? Az Uránia Live vetítéssorozat részeként a filmvásznon, Hollandiából közvetítve július 23-án. Aki lemaradna erről az élményről, az másnap felvételről pótolhatja azt a moziban.

rieu
Várhatóan Rieu sem fog csalódást okozni

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés