5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaMájusban startol a Bor, Mámor, Pécs

Májusban startol a Bor, Mámor, Pécs

Ízek, illatok, tájak, hangulatok – merítés a legjobb borászatokból, sajtokból, pálinkákból, kézművestermékekből Pécs főterén öt napon át! Az ingyenes Bor, Mámor, Pécs fesztiválon a gasztronómia mellett a zene is komoly szerepet kap, fellép mások mellett Deák Bill Gyula, a Besh o droM, valamint Ferenczi György és a Rackajam.

A 2014 óta töretlen népszerűségű fesztivál idén május 4-8. között a Széchenyi téren zajlik, s különlegessége, hogy déli szomszédaink gazdag gasztronómiai kínálatának legjava is megjelenik. A gasztronómiai program kiegészül a hagyományos Fűszerünneppel, és a minden eddiginél extrémebb Extrém Grill Bajnoksággal!

A szabadtéri koncerteken megannyi műfaj lesz jelen: a világzenétől kezdve a magyar népzenén és a punkon át egészen a reggae-ig. Igazi különlegesség lesz a Rendhagyó Prímástalálkozó, ami nem más, mint a népzene, a dzsessz, a rock és a klasszikus zene területéről érkező zenészek szupercsapata, a kapcsolódási pont pedig a magyar zenei hagyományok iránti mély tisztelet.

BorMamorPecs
Mámorító hangulat várható

„A népzene tehát a természet tüneménye” – mondta Bartók, és ez az állítás a mai világban is megállja a helyét, vallják a Cimbaliband tagjai. A május 5-én koncertet adó együttes zenéjében a népzene a modern kelet-európai életérzéssel keveredik. De népzenei elemek megjelennek a Canarro, a Besh o droM és a Taraf de Akácfa koncertjén is, csakúgy, mint Ferenczi György és a Rackajam dalaiban. A Rackajam fúziós zenét játszik, amelyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene mellett a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove is. Az együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock`n`roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban és humorban gazdag estét.

Deák Bill Gyula állandó eposzi jelzője a magyar rockéletben: „a magyar blueskirály”. Május 6-án találkozhatnak vele a látogatók, s meggyőződhetnek róla, hogy valóban Bill kapitány-e a legfeketébb hangú fehér énekes, ahogy azt Chuck Berry mondta róla 1984-ben.

Az országosan is ismert fellépők mellett pécsi kötődésű zenekarokat is hallhatnak az érdeklődők a Kubalibre és a Rokokó Rosé személyében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő