Márton-nap a Mezőgazdasági Múzeumban

Ludasfalatokkal, borokkal, kézműves foglalkozásokkal, tollfosztóval, vásárral, zenével és tánccal várják az érdeklődőket jövő szombaton a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Budapesten.

A látogatókat Márton-napi mese, a Madzag Bábszínház ügyességi játékai és hangszerbemutató mellett a Húzós Banda, a Szent Márton Néptáncegyüttes és Agócs Gergely műsora szórakoztatja. A kisebb gyerekeket interaktív játszóház várja a Levendula Játszóház és Alkotóműhely közreműködésével. A programokat mézeskalácssütés, írás lúdtollal, csuhézás, lakásdekorációs magképek és ludas kitűző készítése, a Szent Márton-legenda szereplőinek megformálása és tollfosztás is színesíti – közölte az intézmény az MTI-vel.

A Márton-napi mulatság alkalmából megelevenednek a kiállítások, muzeológus szakemberek mesélnek a közönségnek, felidézve az elmúlt időket. A vállalkozó kedvű családok a segédeszközöket felhasználva és a megadott útvonalat végigjárva megismerhetik Szent Márton történetét és az ehhez a naphoz kapcsolódó hagyományokat. A kérdésekre helyesen válaszolók oklevelet kapnak, és részt vehetnek a múzeumi sorsoláson is.

Ezen túl az érdeklődők felsétálhatnak a toronyba is és megtekinthetik a kilátást az Apostolok tornyából, a csoportok kísérővel indulnak minden óra 15 perckor 11.15 és 17.15 között.

Az ínyencek ludaskását, sült libacombot, libatepertőt és libazsíros kenyeret kóstolhatnak, de kézműves-, bor- és pálinkavásár is lesz.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés