Megjelent Boros Misi első lemeze

Megjelent Boros Misi zongorista, a Virtuózok felfedezettjének első lemeze.

A Kis Virtuózok Alapítvány gondozásában kiadott dupla CD-n a 13 éves zongoraművész tavaly november 15-én, a Müpában adott koncertje hallható, ahol a Nemzeti Filharmonikusokkal lépett színpadra.

– Nekem ez nagyon nagy dolog; Scarlattitól, a barokk kortól Bartókig egy színes, szép műsort tudtunk összeállítani  –mondta el a lemezmegjelenésről az MTI-nek Boros Misi, megjegyezve, hogy mindegyik CD-n szereplő mű közel áll hozzá, Chopin Gesz-dúr etűdje pedig különösen.

A Boros Misi önálló koncertje címet viselő lemezen négy Chopin-mű mellett Bach és Beethoven egy-egy darabja is hallható, annak második korongjára pedig Mozart zongorakoncertje került, melyet a Nemzeti Filharmonikusokkal együtt adott elő.  A hétköznaponként három, hétvégén akár napi hét órát is gyakorló ifjú zongoraművész kiemelte: jelenleg Chopin “nagy és nehéz művét”, az f-moll zongoraversenyt tanulja, amelyet a tervek szerint őszi, téli és jövő tavaszi koncertjein hallhat majd a közönség.

Boros Misi a számára hamarosan aktuálissá váló továbbtanulásra vonatkozó kérdésre azt mondta: a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumban folytatja tanulmányait, ahol az őt hatéves kora óta oktató Megyimóreczné Schmidt Ildikó marad a zongoratanára. A zongoraművész édesapja, Boros János filozófus így fogalmazott a tanárnőről és a továbbtanulásról: “rengeteg nagyszerű zongorista került ki ennek a szuper tanárnak a keze alól, úgyhogy kár lenne változtatni”. A lemezt a Virtuózok az Amazonon fogja terjeszteni, a hanganyag emellett elérhető lesz az iTuneson, valamint a Deezeren is – közölte.

Hirdetés