6 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaMegkezdődött a Mandulavirágzás

Megkezdődött a Mandulavirágzás

Hétfő délelőtt Bódis József professzor, a Pécsi Tudományegyetem rektora ünnepélyes keretek között nyitotta meg a Mandulavirágzási Tudományos Napok elnevezésű nemzetközi konferenciasorozatot.

– Attól szép a tudomány, hogy az ismeretlent kutatja, akkor pedig még szebb, ha meg is ismerjük – mondta köszöntőjében Bódis József. Utóbbira ad lehetőséget a konferenciasorozat, amelynek immár ötödik alkalommal házigazdája a PTE. Az öt nap során aktuális, közérdeklődésre számot tartó témákról hallhat előadásokat a közönség, a tudomány szemszögéből megközelítve, de közérthetően tálalva.

A rektor szavait – mely szerint közérdekődésre számot tartó témák kerülnek terítékre – igazolja, hogy több mint kilencszázan regisztráltak a megadott határidőig az előadásokra a www.mandula.pte.hu honlapon.

– Az egyetemeknek mindig is feladatuk volt, hogy a tudományos kutatást szolgálják – vette át a szót Kovács L. Gábor professzor, a PTE tudományos és innovációs rektorhelyettese. A kutatást azonban nem elég magas szinten végezni, be kell tudni vonni a társadalmat is, tehát kifelé is kommunikálni kell a folyamatokat és az eredményeket. A Mandulavirágzási Tudományos Napok keretében előadást tartó, Európa-szerte ismert és elismert előadók révén ezt a célt szolgáljuk.

A mai napon az ezredfordulós generációkat veszi górcső alá a konferenciasorozat, majd kedden a velünk élő kémia kerül terítékre. A szerdai nap kulcsszavai az energiatudatos építészet és a climadesign.

Március 3-án a téma a tudomány a decentralizált kormányzás szolgálatában, majd a pénteki, zárónap címe: „Jövőnk záloga a mentálisan és szomatikusan egészséges gyermek”. Az előadások minden nap 10 órakor kezdődnek a Pécsi Tudomány-egyetem Dr. Halasy-Nagy József Aulájában (Pécs, Rákóczi út 80.).

Forrás: PTE

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő