11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaMegtartja a város a nagygalériát

Megtartja a város a nagygalériát

Bár a Pécsi Galéria és Vizuális Művészeti Műhely nemsokára átteszi székhelyét a Zsolnay Negyedbe, ettől függetlenül a város fenntartja a Széchenyi téri kiállítótermet is. A Szent István téri, szintén az intézmény kezelésében lévő Pécsi Kisgalériától azonban búcsúzik az önkormányzat.

Mint ismert, Pinczehelyi Sándor életmű-kiállításával decemberben nyílt meg a Zsolnay Negyedben az új galéria, s hamarosan a vezetőség is elköltözik a Szent István téri Kisgalériából az új helyszínre. A Széchenyi téren álló nagygaléria és a Szent István tér 4. alatt működő kisgaléria ma is folyamatosan várja azonban a magasabb kultúra iránt érdeklődőket.

Mint azt Páva Zsolt polgármester lapunknak elmondta, a szakmai meglátások szerint az új helyszínen az elvárható legmagasabb színvonalon lehet megvalósítani a galéria művészeti programját. Ezzel kapcsolatban azt mondta, reálisan nézve a dolgot, pusztán kulturális és gazdasági tekintetben nem lenne szükség a meglévő egységek további működtetésére.

Ezzel együtt a polgármester kijelentette: politikai döntés született arról, hogy a Széchenyi téri ingatlanegységet továbbra is fenntartják, s a helyiségeket a jövőben is a ciszterciektől bérlik. Mint mondta, a városvezetés is érzékeli azt a rizikót, hogy a belváros még jobban kiürül. Ezt szeretnék elkerülni azzal, hogy az itt lévő, jól működő kulturális létesítményt ezután is üzemeltetik.

A Pécsi Kisgalériával kapcsolatban azt tudtuk meg, hogy az intézményegységet minden bizonnyal bezárják, s a Szent István téri ingatlan helyiségeit más módon hasznosítja majd a város.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő