12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaMerjünk nagyot álmodni ! - Tíz éves a Millenáris

Merjünk nagyot álmodni ! – Tíz éves a Millenáris

A tízéves Millenáris – többek között – egy tíz részből álló beszélgetéssorozattal ünnepel a kerek évfordulón. A beszélgetéseken a legkülönfélébb személyiségeket lehetett-lehet megismerni, akik között az összekötő kapocs a közösségalkotás.

A sorozat utolsó vendége a Millenáris első ügyvezető igazgatója, Berkecz Mária lesz, akivel az Álmok álmodói című kiállításra is emlékeznek november 30-án, szerdán este hatkor a Millenáris Teátrumban – tájékoztatta az MTI-t a Millenáris vezetősége.

„Minden ember számára örök kihívás, vajon képes-e álmodni, vágyni valami szebb, jobb iránt, és ezekért képes-e tenni, az álmait nem feladni – élethossziglan. Ugyanígy egy közösség számára is örök kérdés, vannak-e, és milyenek az álmai, mer-e túllátni napi nehézségein, képes-e önmaga elé értékteremtő, pozitív célokat kitűzni?

Tíz évvel ezelőtt ezek a kérdések ugyanúgy égetőek voltak, mint manapság. A Millenáris létrejötte, és annak első kiállítása, az Álmok álmodói annak átéléséhez segített, hogy létezik magyar géniusz, létezik magyar kultúra és nem utolsó sorban: magyarnak lenni jó! Hogy van egy közösség, amelyre számíthatsz.

Akkor és most, szinte semmi sem változott: egyazon kihívások, kérdések, csak a környezet alakult át. Ma ezekre hogyan felel Berkecz Mária? Miről álmodik ma? Ilyen és hasonló kérdésekre keressük vele a választ a rádiós és tévés felvétellel egybekötött beszélgetésen” – olvasható a Millenáris programajánlójában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő