Nibiru, 2012: előadás a „várható” világvégéről

November 22-én, kedden délután hat órakor kezdődik a „Lesz-e világvége 2012-ben? – a Nibiru-hisztéria” című előadás a Dominikánus Házban.

A délután folyamán szó lesz a bolygó létezéséről szóló elméletről, annak alapjairól és hiányosságairól. A tudományos cáfolatról szóló előadást dr. Nagyváradi László, a PTE Természettudományi Kar Földrajzi Intézetének vezetője tartja.

„Az elméletnek mindössze annyi alapja van, hogy a Föld mellett sokszor haladnak el kisebb meteorok, ám eddig egy találkozó sem torkollott katasztrófába” – mondta el lapunknak a tanszékvezető. Azon kérdésre, miszerint mit lehet mondani azoknak, akik minden körülmények között hisznek az elméletben, azt felelte: „Meg kell mondani nekik, hogy ami nincs, az nem is okozhat katasztrófát.”

Nyolc évvel ezelőtt kapott először szárnyra a hír, miszerint a világvége pontos dátuma 2003. május 27. lesz, ám a várt ütközés elmaradt. Nagyváradi László szerint azért maradhatott fenn ilyen sokáig a „rémhír”, mert az eltelt évek alatt sokan hozzá társították az épp aktuális tudományos eredményeket.

A tanszékvezető szeretettel vár mindenkit a diavetítéses előadásra, akit érdekel a Nibiru-elmélet, és az, ami mögötte van.

Czimermann Zsuzsanna írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés