6 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekNincs tabu, bármit kérdezhetünk a pécsi színészektől!

Nincs tabu, bármit kérdezhetünk a pécsi színészektől!

Milyen zenét hallgat szabadidejében, van-e ideje pihenni, milyen szépségápolási trükkjei vannak és mennyi ideig tanulja a szövegkönyvet? A Pécsi Nemzeti Színház Facebook-oldalán mostantól bárki feltehet hasonló kérdéseket a társulat tagjainak. 

A Pécsi Nemzeti Színház múlt héten indította el sorozatát, melynek lényege, hogy a közönség kérdésekkel bombázhatja a művészeket. Elsőként Györfi Anna életével és munkájával kapcsolatban kíváncsiskodhattak a nézők. A színésznő számos kérdést kapott email-ben, a középiskolás lányoktól a felnőtt férfiakig mindenféle korosztály képviselőjétől. Volt, aki inkább Anna magánélete után érdeklődött, de szakmai irányultságú kérdés is akadt bőven.

A színház vezetőségét nem lepte meg a nagy érdeklődés, sőt, kifejezetten azért indították el ezt az interaktív „játékot” nézők és színészek között, mert számítottak a közönség kérdéseire.

– Többször érkezik a nézőktől levél, melyben gratulálnak egy-egy művésznek, elismerésüket fejezik ki egy-egy előadásban nyújtott teljesítményükért – mondta el lapunknak Nagy Eszter, a PNSZ közönségszervezési és marketing koordinátora.

boldogtalanok, füst milán, színház03
Részlet a Boldogtalanok című előadásból

– Érezhető, hogy a pécsiek szeretik a művészeinket, kedvenceik vannak, akik miatt bejönnek adott előadásra. Szeretnénk számukra lehetővé tenni a színművésszel való kapcsolatfelvételt, illetve, hogy jobban megismerjék őket olyan oldalukról is, amit különböző újságcikkekből, interjúkból nem mindig lehet. A feltett kérdések által a nézők olyan válaszokat kaphatnak, amikre biztosan kíváncsiak – folytatta Nagy Eszter.

A felhívás minden héten szerdán kerül fel a Pécsi Nemzeti Színház Facebook oldalára. Legközelebb Mikola Gergő lesz a soros, aki Annához hasonlóan várhatóan számtalan kérdést kap majd a nézőktől. A válaszokat mindig csütörtökön olvashatjuk, ugyanitt.

Darabont Mikold és Mikola Gergő az Én és a kisöcsém című darabban

A lelkes színház rajongóknak pedig jó hír, hogy hamarosan egy másik játék is indul, szintén a színház Facebook oldalán. Ennek részletei most vannak kialakulóban, de azok lesznek előnyben akik sokat járnak a teátrum előadásaira. Ők a játék végén még színházbérletet is nyerhetnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő