Vica népszerűsíti a pécsi művészeket

Magusics Vica összefogja, terelgeti és népszerűsíti a fiatal művészek alkotásait. Munkája a hobbija, termékeit a művészekkel közösen álmodja meg, majd értékesíti elsősorban külföldön élő magyaroknak. A tárgyak mintáiban a minőségi, ősi magyar népi motívumok sejlenek fel. A pécsi vállalkozóval munkájáról beszélgettünk.

– Honnan jött az ötlet, hogy fiatal alkotókkal foglalkozz?

– Marketingesként és rendezvényszervezőként is dolgoztam, 2013 óta azonban elkezdtem tudatosabban koncentrálni az egyéni vállalkozásomra. Tudtam, hogy a magam főnökének kell lennem, és tudtam azt is, hogy fiatal művészekkel és dizájnnal akarok foglalkozni – úgy éreztem, nekem ez a „közegem”. Így az akkori munkám mellett elkezdtem felépíteni a weboldalt, amiből az egész elképzelés kiindult.

Hart
A Hungarian Art Room termékei

 Mi is pontosan ez az elképzelés? Mit szerettél volna létrehozni, ami jelenleg is működik?

– Az eredeti elképzelésem egy olyan közösségi platform volt, mely a fiatal, tehetséges művészek munkáit közvetíti a nagyközönség felé. Ez onnan jött, hogy pár évvel ezelőtt felmerült külföldön élő barátaim és rokonaim körében egy olyan igény, hogy olyan magyar vonatkozású művészeti alkotásokat vásároljanak, ami összeköti őket hazánkkal/hazájukkal. Ekkor kerestem meg olyan alkotókat, akik felhasználják kreatív munkájukhoz a népi motívumokat, ma pedig már közösen álmodunk meg és gyártunk termékeket. Emellett később elkezdtem egy rendezvény- és esküvőszervezői vonalat is. Ez így együtt a Hungarian Art Room, a “magyar művészek magja”.

– Mik ezek a tárgyak, mi jellemzi őket?

– Foglalkozom ékszerrel, ruhával, bútorral, de a sor végtelen. Lényeg, hogy a magyar népművészeti motívumvilág jelenjen meg a termékeken. Kivételesek vagyunk, mert mindig meg tudunk újulni, termékeink pedig egyediek. Másik vonalunk, a mostanában divatos vintage stílusból kialakult esküvőszervezői dizájn, ez teljesen független a magyar motívumvilágtól, ugyanis a vintage egy életérzés, melynek a régi tárgyak újjáélesztése a célja. Mi is erre utazunk, felkérőink antik, rusztikus régiségeket kölcsönözhetnek vagy vásárolhatnak a “nagy napra”. Vannak az 1800-as vagy az ’50-es évekből is darabjaink így szinte minden igénynek meg tudunk felelni.

Magusics Flóra1
Vica számos pécsi művésszel dolgozik együtt

– Mi volt a legnagyobb sikered?

– Már az siker, hogy meg tudok állni a lábamon fiatal vállalkozóként. Természetesen nekem is eljött az a pont, hogy azt mondtam, nem bírom tovább. Vagy én változtam, vagy a környezetem segített, de ezen ügyesen túljutottam, ez a legnagyobb sikerem. Szerintem hinni kell abban, amit létrehozunk, és a megfelelő partnereket kell megtalálni.

– Kikkel dolgozol jelenleg? Milyen projektek vannak folyamatban?

– Endrédi Noémivel és László Edinával dolgozom együtt, de vannak pécsi munkatársaim is, például Bubreg Balázs grafikus, Meleg Andrea selyemfestő, Nagy Eszter ékszerkészítő, Beke Luca, Tóth Tamara és Arnóczi Janka. Ez utóbbi három hölgy az Art by Night elnevezésű júliusi divatbemutatónk résztvevői. Ezen kívül októberben lesz Pécsett dizájnhét, amin szintén részt veszünk. Ezek mellett pedig egész nyáron esküvőszervezői felkéréseknek teszek eleget. Mottóm, hogy amibe belevágom a fejszém, az bármeddig tartson, de minőségi munka legyen.

Magusics Flóra2

– Milyen a kapcsolatod Péccsel? Itt tervezed a munkád jövőjét?

– Nekem Pécs a szerelmem, imádok itt élni. Ebben a városban tervezem a jövőmet, ugyanis nagy támogatást nyújt a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kreatív Ipari Klaszter – ez nekem hatalmas segítség és rengeteget jelent kezdő vállalkozóként.

[note note_color=”#75d296″]

1981-ben született Pécsen, Harkányban nőtt fel, de a pécsi Széchenyi Gimnáziumba járt, Pécsett a FEFI-n végzett 2009-ben. Budapesti évei alatt, 2008-ban egy multi céghez került. Két évvel később Harkányba költözött, ahol a gyógyfürdőben marketingesként és rendezvényszervezőként dolgozott, majd 2013-ban Pécsett alapította meg a Hungarian Art Roomot.[/note]

Hirdetés