6 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapAbszolút PécsNyári egyetem a magyar nyelvért

Nyári egyetem a magyar nyelvért

Vasárnap délben megnyitja kapuit a XII. Magyar Kultúra és Nyelv Nyári Egyeteme, amelynek a Felnőttképzési és Emberi Erőforrásfejlesztési Kar ad otthont.

A nyári egyetem célja a magyar nyelv intenzív, magas szintű oktatása a tanulni vágyó külföldi hallgatóknak, négy- és kéthetes oktatási programokban.

A résztvevők naponta háromszor másfél órában, kis csoportokban, hat különböző szinten sajátíthatják el nyelvünket – ebben csoportonként három tanár segít majd. A rövid idő miatt a hallgatók intenzív, játékos módon tanulnak, tudásukról pedig vizsgákon adhatnak számot programjuk végén.

Természetesen idén sem maradnak el a kulturális események. A kézműves foglalkozásoktól a koncertekig minden megtalálható a listán. Tematikus kirándulás, városnézés biztosítja a célnyelvi környezetet. Szabadtéren mentorok segítenek azoknak, akik először találkoznak ,,éles helyzetben” a magyar nyelvvel. Ezért, ha a jövő hónapban külföldi diákokba botlunk, segítsünk nekik abban, hogy minél előbb megismerhessék sokszínű nyelvünket és kultúránkat.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő