10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaNyugdíjasoknak és filmrajongóknak is klubot indított az Uránia!

Nyugdíjasoknak és filmrajongóknak is klubot indított az Uránia!

Az Uránia mozi két új filmklubot is indított ősszel, az egyik kifejezetten a nyugdíjas pécsieknek szól, a másik pedig a keményebb filmrajongóknak.

A belvárosi premiermoziról eddig is tudtuk, hogy titulusával ellentétben nem mindig csak a legfrissebb kasszarobbantó mozisikereket vetíti, hiszen régi, mozikban már évtizedek óta nem futó klasszikusokat is láthattunk az Urániában, valamint rendkívül népszerű az operasorozatuk is, melynek keretében a Londoni Királyi Operaházból élőben sugározzák a legnagyobb örökzöldeket. A mozi idén ősztől kezdve két új rendhagyó filmklubbal is jelentkezik, melyeknek köszönhetően nem csak a megtekinthető filmek felhozatala bővül és a műfaji paletta szélesedik, hanem az Uránia által megszólított közönség is.

Újranyitása óta népszerű a belvárosi mozi

A mozi a közeljövőben már nem a fiatalok, a családosok, hanem a pécsi nyugdíjasok kedvenc helyévé is válhat, ugyanis novembertől indul a nyugdíjas filmklub! Szabó Krisztián, az Uránia vezetője elmondta, hogy céljuk az időseknek szóló, havi rendszerességgel jelentkező filmklubbal az, hogy a filmek iránt érdeklődő nyugdíjasokat is megszólítsák az ízlésüknek megfelelő filmekkel, hogy ők is kimozdulhassanak, és hogy ellátogathassanak a moziba, ahol régebben, fiatalabb korukban sok jó filmet láthattak.

A rendkívül pénztárcabarát nyugdíjas filmklubjegy mindössze 750 forint, ami mellé ráadásul egy kávé vagy egy tea, és egy kis sütemény is jár. A filmklubot nyilván nem kizárólag nyugdíjasok látogathatják, hanem bárki, ugyanakkor nekik nem az időseknek szóló kedvezményes árral számolnak. A kávé, a tea, a süti viszont mindenkinek jár!

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Ygdg5U69oUM” width=”720″ height=”460″]videofelvétel[/su_youtube]

Az első nyugdíjasoknak vetített film ugyan nem épp a jó ízléséről és a szofisztikált, finom humoráról híresült el a tavaly januári bemutatója után, de a Robert De Niro és Zac Efron főszereplésével készült Nagyfater elszabadult azért bizonyára sokan fogják értékelni a filmklub célközönségéből is. Az első filmklub november 8-án lesz, 15.30-kor! Decemberben a nyugdíjas filmklubban André Rieu karácsonyi nagykoncertjét vetítik, az minden bizonnyal kellemesebb élmény lesz!

Az Uránia az idősek mellett az igazi filmrajongók felé is nyit egy másik, októberben indult klubvetítés-sorozatával. A Szalóki László filmkritikus vezette filmklubot leginkább azoknak szervezték, akik szeretnek a filmekről gondolkodni, beszélgetni, véleményt formálni. Az idei vetítések „A fantázia negyedéve” cím alatt futnak decemberig, az érdeklődők pedig részben olyan filmeket láthatnak az Uránia óriásvásznán, amelyeket rég nem játszanak a mozik, amelyek mára már klasszikusnak számítanak, de nem kizárt, hogy a jövőben friss filmeket is láthatnak a klubvetítések látogatói.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=BjZjN-yKAuo” width=”720″ height=”460″]videofelvétel[/su_youtub e]

A klub október végén indult Wes Anderson 2009-es bábfilmjével, A fantasztikus Róka úrral, november 22-én 19 órakor pedig egy másik „fantasztikus” film, a Jim Henson rendezte 1986-os alapmű, a Fantasztikus labirintus érkezik, melynek egyik főszereplője nem más, mint David Bowie!

A decemberi – eddig be nem jelentett – film után a havi rendszerességgel működő filmklub tematikát vált, tehát januártól más koncepcióba illő remekekbe futhatnak bele azok, akiket vonzanak a filmtörténet érdekességei.

Ennek a klubnak a „tagjai” ezer forintért nézhetik meg a vetített alkotásokat, a stáblisták lepergése után pedig Szalóki Lászlóval beszélgethetnek a látottakról, amit az Uránia Facebook-oldalán élőben is közvetítenek!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő